All egendom: trädgård, kök, inredning >> Frågor Och Svar

Kork direkt på plattorna

Cork är en undervärderad golv i det här landet, men nu mer och mer av oss blir medvetna om den stora material. Du kan ta hand om nackdelarna med att ha ett golv av kork.

Det är en helt naturlig produkt, 100 procent organisk och skördad utan att skada eller släppa ett enda träd. Dessutom är korken mjuk och mjuk att ha på sig, ljudabsorberande, lätt att rengöra och mycket hållbar. Installation av korkgolv är lätt, och flera typer av korkgolv kan nu klickas istället för limmade. Golven är väl lämpade i de flesta rum, förutom rum där det finns mycket vatten i omlopp.

- Cork inte krävande när det gäller underlaget, så länge som det inte är mycket stor ojämnheter på golvet, är locket placerad direkt ovanpå plattorna, säger Inge Hansen i våningar.

Vad sägs om värmekablarna?

Cork golv är ett material som känns varmt att gå på, så det är nog inte nödvändigt med värmekablar, men om det redan uppvärmning i golvet går det också bra. Det är emellertid viktigt att se till att temperaturen i värmekablarna inte överstiger 27 grader.

- Du kommer naturligtvis att få en värmeförlust i den meningen att det tar längre tid att värma upp golvet när det finns ett lager av plattor från, men i gengäld håller kork värme bra, och när det värms upp med hjälp av inte mer kraft än vanligt, säger Hansen.

Ladda golvet

Korkgolv levereras med klicksystem, så att det lätt kan läggas lös ovanpå plattorna. Med andra ord behöver du inte klistra in, och det är ganska möjligt att hitta tillbaka till plattorna nedan om du skulle ångra dig att bli av med dem en dag.

- Om det inte finns någon källare under rummet kan det vara värt att placera ett lager av plast ovanpå plattorna. När värmekablarna är avstängda kan fukt komma från marken under golvet, vilket kan skada korkgolvet om det inte finns någon plast mellan ", berättar Hansen.

Med andra ord, bara för att ta ut tvätten listan, klicka på kork golv (eventuellt med ett plastskikt nedan) ställer tillbaka tvättlistan och bom - en som en ny mark!

ADVERT

Mest populära