All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Kopior propp

Cork är ett naturmaterial som har använts i tusentals år. Kork är korkeikas bark, som växer i olika länder i Medelhavet. Varje gurka måste vara 20-25 år innan du kan börja skörda barken. När korken tas bort växer ny kork och du kan upprepa skörden upp till 20 gånger under trädets livscykel.

Bästa vet att vi kan cap som en effektiv propp för vin på flaska, men mer och mer börjar bli medvetna om materialets lämplighet som golvmaterial.

Mysigt och bekvämt

Korkgolv har en lång lista med positiva egenskaper. Detta är ett miljövänligt golv som är mjukt att gå på och ger inte mycket ljud. Det är också fördelaktigt när det gäller isolering och värmesensation, och känns inte kall att fortsätta - även för nakna fötter. Golvet kan användas över värmekabel, men det är långt ifrån nödvändigt.

Korken kräver också minimal underhåll och är mycket hållbar.

Kork som kärna

Dessa kvaliteter är eftertraktade, oavsett golvtyp. Det finns ett antal stora design och färgalternativ för ren kork golv, men du letar efter ett annorlunda utseende, det finns också många möjligheter. Nu finns det ett golv med korkarna där ytan är belagd med vinyl, trä eller linoleum.

- golv behåller samma utmärkt förmåga med mjukhet, isolering, värmekänsla och akustisk / trinnlydsfordel, men ytan är gjord av trä, linoleum eller vinyl förklarar Inge Hansen, ingenjörskonst hos våningar.

Många mönster

Storeys nya samlingar av korkgolv ger en mängd olika möjligheter med olika material. Här är en varierad blandning av riktiga material och kopior, så det är viktigt att ha stor rakhet i munnen.

Vad sägs om ett korkgolv med vinylyta som ser ut som gammalt rustikt trä? Eller hur är det med stora vackra "keramiska plattor" att du inte behöver antingen värmekabel under eller oroa dig för att golvet är svårt att gå på? Möjligheterna är oavsett många, oavsett om du vill ha ett naturligt träutseende eller ett modernt och färgat golv.

ADVERT

Mest populära