All egendom: trädgård, kök, inredning >> Socialitet

Svala kontor med färg kryddor

När ledningen Rema 1000, Narvesen, 7-eleven, Spaceworld och andra företag i Reitangruppen skulle samlas under ett tak, var den första tanken att flytta in i en modern men standard cell kontor, med god , men vanliga möbler, skiljeväggar i björk och vanliga linoleumgolv.

Lösningen blev istället ett flexibelt och färgstarkt huvudkontor med liten öppen landsbygd, där personal och besökare möter olika upplevelser i hela huset.

- Vi har fått ett inspirerande, aktiv och funktionell hus där personalen trivs, säger Tove Solberg, personlig assistent i Rema 1000, en av företagets företrädare om utformningen kommittén.

Vände projekt

Huset är en hyra kontor som Reitan hyra för en lång tid, men en bit av projektet, fann de att byggnaden var för liten för att rymma 350 personer med egna cellulära kontor. Lyckligtvis önskade hyresvärden och fick hyresvärdar att anpassa sig, och inredningsarkitekter utarbetade en skiss av ett interiör som var mer förenligt med organisationen.

- Förslaget välkomnades med öppna armar. Ledningen insåg idén direkt, och plötsligt hade vi en helt annan byggnad att arbeta med, säger Anne Berentsen, inredning MNIL i Berentsen Interior Arkitekter AS, som har ritat inredningen i detalj - ända ned till de teskedar används och konsten som hänger på väggar.

Dynamisk miljö

Reitans handelsföretag arbetar inom en höghastighetsindustri där beslut måste fattas snabbt.

- Du får aldrig samma dynamiska miljö i mobilkontor; Med det öppna landskapet kunde vi stärka samarbetet över och över avdelningar, säger Tove Solberg. Vi hade en vision att skapa Norges coolaste arbetsplats och slå samman alla olika grupper.

Huset har en Rema 1000 butik på bottenvåningen, entré med gemensamma utrymmen och externa funktioner på andra våningen och kontor på våningarna ovan. Kontorsbyggnaderna består av en delvis rundad byggnad, med en ljus gård i mitten, och inredningen är öppen med få skiljeväggar och stor användning av färgat och vitt glas.

- Endast ett fåtal har sitt eget kontor, men de öppna ytorna är aldrig stora, och landskapen är avgränsade av olika typer av boenderum. Eftersom byggnaden finns runt, ger den också korta siktlinjer, säger Anne Berentsen.

En ljus byggnad

De intilliggande väggarna består av svartvinklade och lackade ekvinstankar och en svart linoleum används på arbetsborden. På golvet finns en svart solid matta, och trapphusen är grå svarta med terrazzo i stegen.

- Svart, vit och grå är byggnadens basfärger. Det är en extremt lätt byggnad, trots alla de svarta. Vi har många vita väggar och använder vitt glas som en röd tråd genom huset.Elva starka färger används godtyckligt som kryddor över kontor på golv, väggar, textilier och glas. Vi har chockrosa, & rdquo; hylgrønt & rdquo; , gul, turkos, blå och så vidare, säger Anne Berentsen.

Färgpaletten uppfann interiörarkitekter genom att plocka ut vanliga färger för vissa interiörprodukter, till exempel gummi golv och textilier i persiennerna.

Tre typer tysta rum

Arkitekterna har spridit tre typer av vardagsrum i hela landskapet - alla märkta med starka färger. & Rdquo; Tysta kontor & rdquo; kan användas som små mötesrum eller av en eller flera personer i team, & rdquo; tyst & rdquo; är lämplig för en eller två personer som kommer att arbeta ostörd för en kort tidsram medan fristående & rdquo; rutorna & rdquo; fungerar mer som telefonkiosker.

- Lådorna är som smycken i huset och fungerar otroligt bra. Slussen låter. Kontorsinteriören är vit och 1, 2 meter hög. Det ger bra ljus och syn spridd och är akustiskt bra, säger Anne Berentsen.

Alla möteslokaler har egna namn som speglar Reitangkoncernens handelsaffär. Väggarna är svarta och pryds bara av en stor bild som skrivs ut på en aluminiumplatta. Bilden tas från verksamheten med fokuserade personer, och ämnet är relaterat till namnet.

- Alla mötesrum är fristående och har glasmålningar i någon av de elva färgerna. De är inredda olika, har olika storlekar och kvaliteter. För det mesta används svarta möbler och vi arbetar med tre olika sittplatser.

Ett aktivt hus

- Vi har otaliga gånger sett de positiva effekterna på människor som får möjlighet att omge sig med bra design. Här har vi försökt skapa olika upplevelser i hela huset, och vi har fått lov att spendera pengar på möbler. Vi har valt att investera hållbarhet genom att välja möbler och saker som inte går ut på designdatum, och det har god kvalitet så att de varar länge, säger Anne Berentsen.

- Genom att ta bort alla väggar har vi fått ett aktivt, flexibelt och funktionellt hus med bra arbetsplatser och mysiga gemensamma utrymmen. Medarbetarna är mycket motiverade och mycket stolta över sin arbetsplats, avslutar Tove Solberg.

ADVERT

Mest populära