All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Svalkande trädgård för barnen - utan trampolin

Det är vår och årstid när vi flyttar igen in i trädgården. Fler och fler nordmän väljer att spendera både tid och resurser som gör trädgården stor och användarvänlig, och många använder även professionell hjälp för att få trädgården så som de vill ha det.

För alla som har barn är det också viktigt att se till att trädgården är ett trevligt ställe för de små att stanna. Många har tittat trött på den hårda studsmatta som finns i trädgårdarna i landet, men räd inte, det finns många andra alternativ för roligt och roligt.

barn

Landskap och VD för barn montör, Tore D. Carlsen, har massor av goda råd för familjer som vill förbereda trädgården för barn och lek - utan att få en trampolin som tar hela uteplatsen.

- Det är synd är att ofta lämnar drömmen om stor blomma dåligt förenas med roliga och spel, förklarar Tore D. Carlsen Bonytt. nr.

- Och för det mesta finns det barn som förlorar här.

ROM FÖR LEK: Barnen vill ha en trädgård som inbjuder dig att leka och roa. Foto: Foto: Colourbox

Carlsen, som under många år har designat och skapat trädgårdar för familjer med små barn, erbjuder följande råd om hur man gör din trädgård en rolig plats att vara för barn:

1. Satsa på öppna ytor

- Barn behöver båda och gillar att springa runt, så skåp ett område där det kan ske utan risk för skador, berättar Tore D. Carlsen.

- Begränsa växter och blommor till fler "skyddade" platser i trädgården.

Carlen föreslår också att de skapar egna bostadsorter där barnen har full rätt till tillgång.

- Enkla trä- eller stenmöbler är trevliga för barnen och uppmuntrar till att vara utomhus.

2. Vatten

Vatten och barn är alltid en populär kombination, och enligt landscaper är det inte dyrt att plantera.

- Ställ upp enkla lameller i trä, fyll några fat med vatten eller bygg en liten damm, förklarar Carlsen.

3. Väx dig själv

KLÄDER: Barn älskar att klättra och det är en bra övning att prova de högsta träden. Foto: PHOTO: Tore D. Carlsen

Många hävdar att barn som hjälper till att laga mat och laga mat äter mer av maten när den ligger på bordet.

Detta blir ännu mer pedagogiskt och roligt om barnen får komma från planteringssteget och sedan växa sin egen lilla köksgård.

- Låt barnen få några frö i några krukor i fönsterbrädan i våren, förklarar Carlsen.

- Sedan kan du plantera dem när det blir tillräckligt varmt i vädret. Oavsett om du gör det i burkar eller i en liten begränsad köksträdgård, finns det få saker som gör känslan av lycka att äta odlade morötter.

4. Klättringsvägg

Barn njuter av och behöver grov motorträning, och klara är helt fantastiskt.

- En klättervägg monterad på husväggen är både kul och praktisk och presenterar utmaningar barnen behöver, förklarar trädgårdsmästaren.

Ge ditt barn utrymme att spela

Garden Design och landskapsarkitektur Darren Saines, som är baserad på Jessheim i Oslo, säger att fler och fler kommer till sitt företag med en önskan om hjälp att skapa en trädgård eller en uteplats som upprätthåller önskemål för både stora och små i familjen.

Running Room: Fyll inte trädgård med möbler och grillutrustning, ge barnen utrymme att springa och spela bra. Foto: Foto: Tore D. Carlsen

- Det finns ofta en utmaning, särskilt för familjer i stadsområden med relativt små trädgårdar, detta att komma till zoner och områden i trädgården som kommer att tillfredsställa barns önskemål och behov, förklarar Darren Saines till Bonytt. nr.

Saines, som tidigare har arbetat som VG: s trädgårdsexpert och har medverkat i tv-program som Time för hem och Good Morning Norge, har följande råd för att göra din trädgård mer barnvänlig plats:

1. Skapa en spännande landskap

- Barn behöver uttrycka sig och använda sin fantasi, så ge dem en uteplats där de kan göra detta är viktigt, förklarar Saines.

- Det kan vara allt från att göra förändringar i landskapet och skapa backar och toppar, till mindre saker som att inrätta små eller stora lekredskap. Saker och strukturer som barnen kan gömma sig är också alltid populära.

2. Kök Garden

Saines är också ett fan av att låta barnen odla sina egna grönsaker.

- Det är ett utmärkt sätt att lära barnen både ansvar och matglädje.

SMALL GARTNERE: Barn behöver lära sig ansvar och matglädje. Detta uppnås genom att skapa en liten köksträdgård. Foto: PHOTO: Colorbox

3. Separata zoner för lek

Här Shopper du rejäl konst på väggarna

Saines betyda ett, såfremst du har utrymme, bör du fokusera på att lägga till barns lek zoner till en del av trädgården, och moderns vacker blomma till den andra.

- På så sätt kan barnen helt involvera sig i spelet utan att oroa sig för att förstöra något.

4. Separat matplats

Barn tycker det är kul att kunna göra samma sak som vuxna gör, men på sitt eget sätt. Darren Saines föreslår en separat liten matplats eller sittgrupp för barnen.

- För små barn här stativet i närheten av den vuxna matplats, förklarar trädgård designer.

- Medan en för lite äldre barn och kanske särskilt när barnen börjar bli tonåringar, kan sätta den här lilla bort, ofta utom synhåll för vuxna.

5. Tältplats

- Barn har en otrolig fantasi och älskar att spela på ställen där de kan gömma sig är alltid populärt, berättar Darren Saines.

- Tält är ett bra ställe för barnen att leka, ha en lugn läsning eller om de är något större, stanna på varma sommarnätter.

6. Klatretre

separat matplats: Garden Designer Darren Saines tror barnen kommer att uppskatta en separat matplats. Foto: Foto: Colourbox

Alla vet att barn älskar att klättra, då du har tur att du har en stadig trä i trädgården, kan det vara väldigt roligt för barnen om du snickra upp några steg eller hänga upp ett rep.

När barnen släpps loss på inredningen

- Klättringsträd är också en bra övning för barn, förklarar Saines.

- Att inte prata om att kunna bygga ett trädhus.

7. Vattenspel

Låt barnen få pine med vatten i trädgården - något är lika roligt nästan oavsett ålder.

- om du vill göra en liten fontän eller har utrymme och har råd med en pool eller hot tub, kommer förmodligen alla barn uppskattar möjligheten att kunna spela med vatten, förklarar trädgård designer.

Gör plats för familjeaktiviteter

Saines förklarar att fler och fler människor vill ha ut områden i trädgården som är anpassade aktiviteter för hela familjen kan göra tillsammans.

SPIRE OCH GRO: Barn tycker att det är roligt att hjälpa till med grooming i trädgården. Foto: PHOTO: Colourbox

- Här brukar vi föreslå områden där du kan spela eller göra olika bollaktiviteter, förklarar Saines.

Aldrig tråkigare i pojkarrummet

- Eller områden där du kan spela brädspel eller andra lek tillsammans.

Lekplats

På Gartner Bernhard Lie får barn också leka och utveckla sig i trädgården.

- Vi levererar mest till offentliga lekplatser och daghem, förklarar Bernhard Lie till Bonytt. nr.

- Men det finns inget i sättet att beställa lekredskap för privata trädgårdar.

Lie leder och monterar leksaker, dockor och klätterramar från German Spielart, som kallar sig experter på "Adventure Playgrounds".

Läs också:

Sju enkla steg till vår egen köksträdgård

Hitta inspiration för vinter här

De häckar växer snabbast

För att göra detta när barnen hosta

UPPMANAR ATT SPELA: spelområdet från Spielart är bra om du har tillräckligt med utrymme i trädgården. Foto: PHOTO: Tillverkare

ADVERT

Mest populära