All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Cool för teen

Sigurd tretton hade sett ut ett rum i källaren för att undkomma "liv och rörelse" små systrar. Det var viktigt för honom att märka att detta var ett pojkarum, helt annorlunda än systrarnas kvinnliga kryp. Sigurd är en pojke som vet var skåpet står och TV: n kommer att placeras. Innan han ringde interna konsulten hade han flera broschyrer och haft åsikter om det mesta av sitt nya rum.

Tonåringen och Ellen Skifjeld Lønnestad hade långa diskussioner om materialval, färger och möbler. Nu är han inte så liten stolt över vad de har fått tillsammans. Och han är glad att dra sig tillbaka i sitt rum där han kan spela gitarr i fred och besöka vänner utan att de andra i familjen hörs allt som sägs. En gammal divan drogs över för att skapa plats för vänner. Mamma Anne skulle inte behöva lägga sig till Sigurd. Således fanns det inget utrymme för både sängen och garderoben. Lösningen blev en hög säng med utrymme för kläder i hyllor under.

Gummi och bildäck

Sigurd tog över familjens roterande rum i källaren. - Rummet erbjöd ett antal utmaningar, säger interiörkonsulten. - Det hade små fönster och man var tvungen att gå igenom rummet för att komma till mataffären.

Jobbet blev inte lättare eftersom Sigurd insisterade på svart gummigolv och bildäck som sittplats. Han fick det svarta gummibolaget mot att komma överens med att måla tallväggarna ljus och att måla ugnen helt vit. "Annars hade rummet blivit för mörkt och tungt med de lilla fönstren," sa Ellen S. Salmon town. Hon insisterade på en cool blå färg på väggarna, och Sigurd gick in för en turkos turkos. För att rummet inte bör välta vara alltför söt med ljusa väggar - söta var Sigurd fasa - valde inredningsarkitekt kraftfull deminstoff på soffan och garderob slöja under sängen. Svarta målade hyllor betonar att det finns en pojke i hans tonåringar som bor här. "Nu behöver jag bara en liten hylla för vattenglaset vid sängen," säger han nöjd.

Lönsam

Mamma Anne rekommenderar alla andra i renoveringsläget med interiørkonsulentvirksomhet: - Den timtaxa du betalar för det är snart sparas in, säger hon bestämt. "Ellen gav oss många idéer till prisvärda lösningar som en bänkskiva istället för ett skrivbord och garderobsutrymme under sängen istället för skåp. Det var också hon som föreslog att dra sig om den gamla divanen.

Modern satt dock foton ner för däcken, men det gör inte Sigurd så starkt: Rummet var fortfarande tuff nog och han och kamrater frodas i Sigurd grotta - på säkert avstånd från "störande" syskon.

ADVERT

Mest populära