All egendom: trädgård, kök, inredning >> Miscellanea

Styr Williams laget från rullstolen

Du har observerat honom i Williams arkiv på Formel 1-sändningar. En tunn, tydligen trött man som sitter i en rullstol. Ett resultat av en bilolycka 1986. En olycka som han hittills levde från, och som gjorde honom lamm från bröstet och ner. Han har en liten rörelse i sina armar, men är beroende av hjälppersonal 24 timmar om dygnet. Att bara prata är ett försök, och det är inte konstigt att du ser trött ut. Men herr Frank Williams klagar inte.

Han har gått till skolan och vägrar att ge upp. Idag leder han fortfarande det enda oberoende laget i Formel 1 efter att ha varit involverad i sport i över 40 år. Fyra decennier som har gett 113 Grand Prix segrar, 9 konstruktörs mästerskap och sju VM-guld för förare av motorsport högsta division. Här talar vi om en av motorsport legender, en legend som jag nämner nästan i vördnad som jag får göra en exklusiv intervju med honom.

- God dag Sir Frank Williams. Som en livslång Formel 1-fläkt är det ett privilegium att få intervjua dig.

- Goddag ja. Det är alltid trevligt att chatta med någon som är riktigt intresserad av sport.

- Jag försöker hålla mig lite kronologisk. Du grundade laget 1966, och dök upp i Formel 1 1969. Beyond 70s deltog du med många olika köpta chassi utan större resultat. Det måste ha varit otroligt svårt att få det att gå i år?

- Det var tufft ja. Vid den tiden fanns det ingen Formel 1 på TV, så det var svårt att få sponsorer. Detta gjorde det svårt för ändarna att träffas. Men 1977 började saker att vända sig om. Patrick Head kom in och var ansvarig för att dra och bygga bilarna, samtidigt som det blev lättare att få sponsors sponsorer sedan Formel 1 verkade på TV.

Frank Williams var den första att ge Ayrton Senna en Formel en test i 1983. Här, de två fotograferade efter testkörningen. Se mer

- År 1979 vann Clay Regazzoni den första tävlingen för dig, och Alan Jones följde upp med fler segrar det året. 1980 och 1981 var Carlos Reutemann lagkamrat till Jones. Jones och Reutemann dominerade racerbanorna, men gick inte bra. Hur var dessa år?

"Det var ett bra år när det gäller resultatet på planen. Alan vann VM 1980. Det är sant att de inte lyckades, de var två helt olika karaktärer.

- Förra rasen i säsongen 1981 vann Reutemann VM. Men från Pole Position levererade han en helt hemsk körning där det verkade att han bara kryssade runt. Således tog Piquet titeln. Vad hände med Carlos den dagen?

- Det är en bra fråga, för att vi undrar också.Det var åtminstone inget fel med bilen. Sanningen är, Carlos var känslomässigt väldigt svag. Han hade en ömtålig psyke, och trycket blev för mycket för honom.

- År 1982 vann du en ny världscup med Keke Rosberg, och tillsammans med McLaren dominerade Williams Formula 1 de närmaste åren. Men då blev allting på mig en vårdag 1986. Vad hände?

- Jag var på väg till flygplatsen efter att ha kört Paul Ricard-kursen i Frankrike. Jag körde en hyrd Ford Sierra, med en passagerare i passagerarsätet. I åratal hade jag kört för fort på min normala väg, och mitt ego gjorde det ännu värre. Vi lämnade vägen och landade på taket. Passageraren var oskadad när jag togs till ett sjukhus. Min nacke var bruten och jag har sedan länge tillbringat livet i en rullstol. Men som sagt var allt ett ovärderligt resultat av att springa som en hooligan.

- Många kämpar starkt med den våldsamma övergången från att vara funktionell utan att leva i rullstol. Hur hanterade du det?

- Det var ett fascinerande jobb som krävde mig att vara fullt delaktig. Det kan låta lite alltför macho-out, men sanningen är att jag lyckades övergången överraskande bra. För laget var jag frånvarande i 2-3 veckor och återvände till England GP den sommaren.

- 1986 och 1987, för två år sedan dominerade Williams och du hade två stora förare i Nigel Mansell och Nelson Piquet. De var extremt snabba, men också kända för att inte tycka om varandra intensivt. Hur var det att få dem i samma lag?

- De var två mycket snabba förare. Nigel var mer riktade och bestämd, medan Nelson var mer rutinmässig. De gjorde livet svårt för varandra, och samarbetade inte för vår gemensamma orsak. Men det menade också att de sköt under varandra, vilket ger världen några fantastiska skärmar.

- Nigel Mansell är en Williams legend och blev världsmästare för ditt lag 1992. Är han din favorit Williams-förare?

- Nej, mannen jag har de bästa minnena är Alan Jones som blev vår världsmästare 1980. Han var verkligen en mans man. Han var fantastiskt företag och mycket positivt. En helt fantastisk kille. Jag blev mycket förvånad när han gick upp efter 1981 års säsong, det var alldeles för tidigt. Men han hade en hemkörning och flyttade tillbaka till Australien. Tyvärr.

- Vem rankar du som den bästa Formel 1-föraren under alla åldrar, oavsett lag eller tidsperiod?

- Det måste vara Ayrton Senna. Han var den snabbaste och mest kompletta föraren jag någonsin har sett. Jag skulle också vilja framhäva Jochen Rindt, som var otroligt snabb. Men han dog tyvärr för snart.

- Apropos Ayrton Senna. 1994 fick du äntligen tag i honom, men då var det fruktansvärt fel under San Marino GP, den tredje tävlingen den säsongen. Vilka tankar bryr du dig om den fruktansvärda dagen?

- Sana död var en hemsk förlust. Jag tror att alla som var där den dagen kände den här tapeten. Senna var en underbar ledare, oerhört intelligent och med ett intellekt och en charm utan lika.Om han inte hade dött, är han säker på att han kunde ha varit en politisk ledare i Brasilien idag.

- Jag har intrycket att Damon Hill gjorde ett solidt jobb att samla laget efter Sanas död. Är det ett riktigt intryck?

- Så definitivt. Damon var väldigt lugn och förenande. Han fortsatte laget med sitt positiva tänkande. Han fick jobbet gjort varje gång.

- Damon Hill tog VM-titel 1996 och 1997 kom den preliminära slutliga titeln till Williams leder med Jaques Villeneuve bakom ratten. Hur var han

- Jaques var en mycket begåvad ledare och arbetade hårt. Men jag måste erkänna att vi inte gick väldigt bra. Hans personlighet klickade helt enkelt aldrig på mina.

- I början av 2000-talet var Williams fortfarande ett topplag, med BMW-motorer och Juan Pablo Montoya bakom ratten. Varför var det aldrig någon World Cup Gold med BMW som partner?

- Du måste vara två för att dansa tango som vi säger i England. BMW är ett fantastiskt företag och ett fantastiskt varumärke. Men alla har sitt jobb att göra och det var ett besvikelse resultat. BMW bestämde sig sålunda för att försöka göra hela jobbet på egen hand.

- Det borde ha varit lite tillfredsställande att se att BMW misslyckades så våldsamt som de gjorde när de försökte på egen hand?

- Nej, det tror vi inte. Vårt mål var bara att slå dem.

- Hur är det med Montoya? Hur var han

- En fantastisk chaufför, med de största bollarna du kan tänka dig. Han var otroligt snabb, men svår att hantera. Så han kände att han kunde göra bättre någon annanstans och lämnade Williams.

- År 2003 var han mästare varit världen för dig, men ett skandalöst ändring av FIA i slutet av säsongen, gjorde det Michelindäck inte var konkurrenskraftig längre. Således gick guldet till Ferrari, Schumacher och Bridgestone. Vad är din åsikt om detta?

- Jag har all respekt för Ferrari, och FIA producerar reglerna. Det var dock ett konstigt beslut, minst sagt. Men FIA gör reglerna och vi måste dansa efter deras rör.

- Efter Montoyas seger i Brasilien GP 2004 har du inte vunnit någon ras. Vad är orsaken till detta?

- Jag måste vara ärlig och säga att vi helt enkelt inte gjorde ett bra jobb. Vi måste bara försöka komma ihop och få jobbet ordentligt. Nästa år kommer vi att få Renault som motorpartners igen, vi ser fram emot. De har alltid varit goda och rättvisa partners för oss.

- När det gäller framtiden arbetar du också med Jaguar om utvecklingen av din nya superbil. Vad kan du berätta om det?

- De flesta lag försöker hitta en sekundär inkomstkälla, och detta avtal bör vara framgångsrikt för vårt företag och inte ta bort uppmärksamhet från Formel 1-initiativet. Jag kan inte säga mycket om bilen själv, men tanken är att någon Formel 1-teknik måste droppa i Jaguar.

- Patrick Head har varit din trogen kamrat sedan 1977. Hur har du lyckats samarbeta så länge?

- Vi delade företaget i två, och han var ensam ansvarig för den tekniska sidan. Således var vårt förhållande tydligt markerat från den första dagen, och vi behöver inte komma in i vad den andra gör. Vi har stor respekt för varandra.

- Du har haft en lång karriär som har pågått i nästan 40 år. Vad ångrar du mest om?

- Mitt sätt att köra bil. Det måste gå fel i slutet. Det kostade mig dyrt, både för mig själv och för laget, med tanke på förlorade sponsorskap. Jag har ingen att skylla på, olyckan var mitt fel ensamt.

- Du är en väldigt ärlig man, jag måste säga det. Tack så mycket för att du talar, det har varit en ära att prata med en Formel 1-legend som du.

- Tack detsamma. Det har varit trevligt att chatta med dig.

ADVERT

Mest populära