All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Styr din TV-box med din mobil

Med en mängd nya TV-lådor kan du förinställa vilka program du vill spela in. Men vad händer om du hade planerat att komma hem men fastnade i linje eller måste arbeta övertid?

Altibox meddelar nu fjärrkontrollen av PVR-avkodaren, med mobil eller nätverk, så att du kan börja spela in favoritserien eller den viktiga matchen antingen sitter framför datorn på jobbet eller i rad.

- Med möjligheten att styra uppspelningen via mobil och web blir PVR-tjänsten ännu enklare att använda, säger Eirik Gundegjerde, telekom direktör för Lyse Tele i ett pressmeddelande.

De nya tjänsterna rullas ut idag, måndag den 22 juni.

Vi har testat Altibox, testet kommer att publiceras i eftermiddag. Håll utkik!

Ej online nu

Kabel- och bredbandsleverantören Get har redan erbjudit programmering för sina PVR-dekoder över en stund, och det är en lösning som hittills har fungerat. Det kan dock inte användas av mobiltelefon, och du har inga garantier för att ingen ny inspelning som programmeras via webben kolliderar med andra inspelningar som redan finns i inspelningslistan.

Det går bara att spela in två program samtidigt på Gets-dekoder och lägga till en tredjedel som du riskerar att rotera till förprogrammering.

Om en applikation är tillräckligt viktig för att ta tid för att programvara den på webben på distans, bör man anta att andra program kan misslyckas.

Läs också: Hur man får en TV-signal på hytten

TV-guide och inspelning på webben

Förutom fjärrkontrollen startar Altibox en TV-guide på Internet samtidigt. När du är inloggad måste du också kunna kontrollera PVR-avkodaren. Guiden kan sorteras efter kanal eller olika kategorier som musik, filmer, barnprogram, spår, vetenskap och mycket mer.

Allt du behöver göra för att ta de nya tjänsterna i bruk är att starta om avkodaren. Både SMS och webbtjänsten är länkade så att du kan se vilka inspelningar som är planerade och göra ändringar på dem på alla plattformar.

De nya tjänsterna kräver inloggning, men om du har Altibox mobil, kommer inloggningen automatiskt att ske i GSM-nätverket. Altiboxs online-tjänst är gratis, och mobiltjänsten är gratis för Altibox-mobilabonnenter. Om du har en annan mobilleverantör är det gratis om du är ansluten till Wi-Fi-nätverket, medan det kostar $ 7 för att starta en inspelning via GSM-nätverket. Betalning kommer endast att göras när ett program startar, så om du ångrar det kan du ta bort eller ändra programmet utan kostnad. Och som en introduktion är tjänsten gratis till juli.

ADVERT

Mest populära