All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Få kontroll över sniglar

Det är väl inte trädgården ägare som inte har upplevt att hitta den stora, bruna, slemmiga Iberia Forest snigel eller brun snigel som det kallas i dagligt tal, bland sina prydnadsväxter. Efter det att de första exemplen upptäcktes här 1988 har de spridit sig i en otrolig takt och finns nu kontinuerligt från södra delen av landet och upp till Trondheims fjord. Relativt långt ifrån dess naturliga miljö i Portugal, Spanien och södra Frankrike.

Orsaken till detta beror främst på mänsklig aktivitet, genom växter och jord, och gradvis har den bruna näsan blivit en verklig olägenhet för trädgårdsmästare. Men det finns råd. Under de senaste åren har en produkt hittats som kan hjälpa till att bli av med pesten - Nemaslug.

I marken Denna produkt innehåller nyttenematoder små rundmaskar som finns naturligt i jorden och ta hänsyn unga bruna sniglar medan de fortfarande är i marken.

- Produkten har använts i andra länder i flera år, och för ett par år sedan vi fick det godkänt i Norge efter en omfattande process, säger Anders Meland, VD för Gartner Center AS.

- Om du börjar använda Nemaslug ser du först inte den stora effekten. De stora sniglarna som har kommit till ytan måste fortsätta att välja. Men på lång sikt kan en förbättring registreras. Produkten bryter de unga sniglarna fortfarande i marken, vilket innebär minskat lager, säger Meland.

Miljövänlig

Denna nya produkt har en klar fördel jämfört med de kemiska produkterna som hittats. Det är en naturlig produkt, och därför miljövänlig.

- Många har varit oroliga över hur det kan påverka barn och husdjur, men det finns ingen anledning att oroa sig för. Nemaslug är ofarlig för andra än sniglarna, betonar Meland.

Läs också:

Den personliga kontakten - med nya plattor

Carpenter och baderomsoppusser Jan Thomas Ekstrøm som otraditionella plattor. Han är en av de första att ha antagit kakel serien "Bloom" från Italien på ...

Om du vill använda Nemaslug:

• Blanda innehållet i förpackningen med 10 liter vatten i en hink.

• Tryck på tills allt är upplöst.

• Häll 2, 5 liter nematodblandning i en 10-liters burk och fyll i rent vatten.

• Använd ett vanligt duschhuvud under utspädningen. 10 liter nematodlösning rymmer 10 m2. Vatten över området med 10 liter rent vatten omedelbart efter behandling.

• Använd samma procedur som under punkterna två och tre för att fylla de följande tre pannorna.

Läs också:

Dark parkettgolv

med en mörkare parkett på golvet du kan sätta en elegant och exklusiv touch till interiören.

NB. Rör i skålen med nematodlösning före fyllning.

Nemaslug är en produkt som kan hjälpa till att bli av med sniglarna. Den säljs i trädgårdscentra över hela landet.

Källor: Gartnersenteret AS och växtforskning

Läs också:

Ägarförsäkring - en säkerhet?

En av de erbjudanden du får när du säljer din egendom är att underteckna en proprietär ägarförändring. Men vilken typ av säkerhet ger sådan försäkring ...

Aktuella länkar:

www. Trädgårdsmästare center. com

www. nemasysinfo. com

Brunsneglebrosjyre från Försvarsverket.

Bioforsk

www. safegardens4u. uk. com

ADVERT

Mest populära