All egendom: trädgård, kök, inredning >> Utomhus

Styra tydlig trend färger när målar hus

är du överväger att ändra färgen på huset, är det lämpligt att tillbringa tid att hitta färg Kläder huset och grannskapet genom fyra årstider med förändrade ljusförhållanden. - Styra bort från trendfärger, är en påminnelse som fortsätter.

Färgexperter strävar nu efter en försiktig pekfingring av grå som har blivit den nya modefärgen; Hela grannskapet ändrar karaktär eftersom många har måttat grått.

- Sin och tanklösa, säger arkitekt och bildkonstnär Mette L'orange, som också är professor i färgen på Konsthögskolan i Oslo och Bergen Academy of Art and Design.

- Många gråhus tillsammans kan lätt uppfattas som "grå", ledsen och karaktärfri. Medan något bland hus med andra färger är bra, skapar "luft" och variation i helheten ", säger färgprofessorn.

Hon påpekar att storleken och stilen på huset på bostäder, miljö det är i materialet den är gjord av och himmel riktning den står inför alla faktorer som påverkar upplevelsen av färgen och därmed något som vi måste ta hänsyn till när man väljer färger .

- Titta på omgivningen och fundera på hur huset ska upplevas innan man bestämmer. Ska huset dyka upp eller dämpas och dras tillbaka? Grå kan bidra till båda, beroende på vilken grå ton du går för, säger L'orange.

Gult gav tecken

Nöjd med färgval Slå tallampa efter avslutat färgarbete. Ett litet tips: Skruva loss delar, slip inte runt!

Hon får kreativt stöd från Fargerike, Tale Henningsen, som idag presenterar ett nytt färgschema. Framsidan av ett rött hus pryds inte - inte ett rött litet vardagsrum - men en storslagen stor byggnad i röd och vit.

- Röd är en av våra traditionella färger och är lämplig för de flesta hus; klassisk, funkis från 50-talet och modern arkitektur, säger Henningsen.

Färgdiagrammet består av tidlösa färger. Teamet som har arbetat med färgerna har rest runt om i landet, fått inspiration och kunskap och utvalda nyanser som blir lika vackra oavsett säsong. Först i häftet hittar vi kapitel av rött, gult, grönt, blått.

- Det här är ingen tillfällighet, medger Henningsen, vi vill inspirera större mångfald och visa hur bra det är med färg.

Även om hon och hennes familj har målat huset i sommar. Efter 13 år med en något gulaktig färg med äggvita målningar, som både huset, invånarna och grannskapet hade haft, var det dags att byta. När jordbrukaren skulle måla huset för tredje gången krävde han en ny färg.

- I diskussionen om vilken färg vi gick för var en sak klar. Det ska inte vara grå! hon säger med repressioner och skakar huvudet över hus som har förlorat klassen "modernisering" till grå från, till exempel, röd och gul.

Nu är det en skillnad i gråskala, vissa är mer lyckliga än andra. Det är särskilt de lilla röda gråtonerna som hon tror att folk ska vara försiktiga med. På grund av mycket grön vegetation runt, tenderar dessa färger att bli lite rosa eller lila.

- De blir helt enkelt smutsiga och slappnar av, nästan som en klumpmodell, tror hon. Och ingen vill verkligen ha ett snyggt och konturlöst hus?

Ny färg gav en ny identitet

Henningsen blev Strågul. Fortfarande gult, men mer färgstarkt och tydligare än tidigare.

"Det är roligt att huset har en tydligare identitet", säger Henningsen.

Färgen är bra i kombination med vitvit fönster och svart tak.

- Taket är otroligt viktigt för hela. Det är en storfärgad yta så att den utgör en stor del av det övergripande intrycket, så titta på taket innan ny färg bestäms, rekommenderar hon.

Nytt hem på Tale Henningsen. Den strålande färgen gav huset ett tydligare tecken och passar bra med det svarta taket och de vita vita fönstren.

ADVERT

Mest populära