All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Fortsatt tillväxt på bostadsmarknaden

Läs mer om bostadspriserna:
  1. Här galler hyra
  2. Hur till och med mer rabatt
  3. Huspriserna faller
  4. chefsekonom förutspår högre boräntor
  5. Ovanligt stark uppgång i huspriserna

marginell ökning sista kvartalet

Det finns goda skäl att le för villaägare. Bostadspriserna steg med 0, 9 procent i genomsnitt från tredje till fjärde kvartalet i fjol, visar SSBs bostadsprisindex. Med hänsyn till säsongsvariationer steg priserna med 2 procent, vilket är mer än vad de vanligtvis gör mot slutet av året.

Minimal tillväxt i Oslo och Bærum

lägenheter ökade mest - 1, 4 procent från Q3 till Q4, medan småhus ökade med 0, 9 och hus med 0, 4 procent. Prisutvecklingen har varit ganska jämn över hela landet, men de flesta steg priserna i tre av landets fyra största städer, Stavanger, Bergen och Trondheim, med 1, 7 procent.

Oslo, inklusive Bærum, hade den lägsta tillväxten för sista kvartalet i fjol: endast 0, 3 procent. På årsbasis ser det emellertid inte så illa ut för österrikarna. De genomsnittliga priserna ökade med 8,3 procent från fjärde kvartalet 2004 till samma period 2005.

Årlig avräkning

I genomsnitt steg huspriserna med 7, 8 procent under denna period. Största delen av prisökningen kom under första kvartalet, med 4,9 procent. Återigen var prisutvecklingen högst i Stavanger, Bergen och Trondheim - med 10 procent.

Sannolikheten för att ditt hem kommer att falla i värde med den första är lyckligtvis ganska litet (eller tyvärr om du ska etablera sig på bostadsmarknaden).

Fortsatt bostadsboom i sikte

Hur mycket är ditt hem värd? Kolla vår bostadsskatträknare och se priser för liknande bostäder i ditt område.

Totalt 15 216 hus försäljning används vid beräkningen av index i Q4 2005.

Klicka här för att läsa mer om SSB platser

ADVERT

Mest populära