All egendom: trädgård, kök, inredning >> Konstruktion

Tänk på detta när du byter garageportar

  • Innan du går till steget att köpa en ny garagedörr, bör du noga överväga vad du ska använda garaget för. Användar du garaget för mer än parkering av bilen? Då kanske du vill välja en dörr med fönster för bättre ljusförhållanden.
  • Om du går mycket in och ut ur garaget men inte har en sidodörr, överväg om du ska ha en dörr med en dörr.

Få bättre ljusförhållanden i garaget med fönster i porten. Detta kallas GS Slick toprib och är från Gapo. Foto: Tillverkaren

  • Se till att du köper en garageport som är anpassad till norska klimat och norska förhållanden. Om du har ett uppvärmt garage, bör du kontrollera vilket U-värde porten har så att du inte brinner kråken.

Berry Vippeport från Hörmann. Foto: Tillverkaren

  • Medan det var populärt med garageportar, köper många idag stålportar. Fördelen med en stålport är att du blir av med lite underhåll - du behöver bara smörja de rörliga delarna. Om du väljer en trädörr, bör du välja en i impregnerat trä för att spara underhåll och skador.
  • Hur mycket utrymme har du framför garaget? Om du väljer en lutande port, kom ihåg att du förlorar lite utrymme framför garagedörren. Med en joystick kan du parkera nästan hela vägen till porten.

En dörröppnare gör vardagen enklare och du behöver inte komma ut ur bilen varje gång du parkerar bilen i garaget. Foto: Crawford Entrematic

Läs också:

ABC på garageportöppnare

En garageportöppnare är absolut inte nödvändig men mycket bekväm att ha.

  • En garageportöppnare är inte nödvändig, men om du är van att det är svårt att få gjort utan. Med en dörröppnare behöver du inte gå in i regnet för att öppna dörren. En dörröppnare gör det också svårare att bryta in i garaget när det inte finns något handtag eller lås på garagedörren.
  • Tänk på säkerhet och bekanta dig med vilka funktioner som finns: det är väldigt viktigt att tänka på klämfaren och att porten stannar när den möter motståndet.
  • Det kan vara svårt att montera en garageport själv, så du bör kontakta en professionell installatör för att montera dörren ordentligt. Då har du också en skådespelare för att ta itu med om ett klagomål ska uppstå.
ADVERT

Mest populära