All egendom: trädgård, kök, inredning >> Miscellanea

Tänka brandsäkerhet i kabinen

Brandkåren påminner om att det har fått i uppdrag med arbets brandvarnare och brandsläckningsmedel i alla hem - precis som hemma!

bra rutin på kabinen

De flesta lägenheter och bostäder som ligger långt från närmaste brandstation och tidig varning är avgörande för överlevnad om det värsta händer.

Men det fungerar inte att ha rökdetektorer och brandsläckare om det inte fungerar. Brandkåren uppmuntrar därför alla att ta med nytt batteri till stugan under vinterlov.

Minns att många hyresvärdar slarvar föreläggande fungerande brandvarnare i stugorna, så ta din försiktighetsåtgärder och ta ut batteriet även om du inte är ägare till stugan. Spela inte på egen hand!

Kontrollera även att släckaren i hytten är i ordning. Förutom det nödvändiga släckningsmedlet rekommenderar vi att man köper en sprutlåda med brandsläckare.

Detta är mer lättillgängliga än pulversläckare och släcks snabbt små bränder utan föroreningar.

Läs också:

Ekonomiska tips för julstrecker

Så här klarar du julstrimlar utan att tömma din plånbok.

Rekreation i kabinen

Om en brand uppstår, måste flygvägarna vara fria. Se till att din alternativa flyktväg, till exempel fönster och altandörrar, blockeras av snö eller på annat sätt.

Hotell, husvagn och husbil

Inte en hytttur under vinterhelgen? Ge släckningsutrustning, rökdetektorer och utrymningsvillkor, även i husvagnar, campare och hotell. Det är lika viktigt där!

Gas

I hytter, husvagnar och husbilar används ofta gas för uppvärmning, matlagning och kylning. Det är därför viktigt att alla gasinstallationer testas regelbundet och att alla sådana bostadsförhållanden har ett gasalarm installerat.

Läs också:

Konsumentekonomi sju råd

Vi i villaens ekonomins expert ger dig sju tips om hur du hanterar din privata ekonomi.

Hyttekos

ljus, och trä uppvärmning är en viktig del av kabinen coziness. Brandkåren vill att alla ska trivas under vintern, men samtidigt påminner brandmännen: Låt inte ljuset brinna utan tillsyn och håll dem borta från brännbart material. Och för bränning: använd lite åt gången och se till god ventilation och god ventilation.

ADVERT

Mest populära