All egendom: trädgård, kök, inredning >> Miscellanea

Helt Bubble Mani

- Det jag är lite stolt över, för det är den äldsta registrerade ursprungliga Beetle, ler Morten Lund från Lier blyg pekar på en 1943-modellbubbla. Den 66 år gamla bilen är inte området, men det är drivbart och värt hundratusentals dollar. Dessutom har han den ursprungliga motorn, som i sig är mycket sällsynt i en sådan gammal bil.

I Folkevogn-miljön är Morten känd för mer av allt. Fler bilar, fler delar, mer kunskap, mer entusiasm och mer fart! Han tar allt fler steg längre än alla andra. Han ser restaurering potential där andra skakar på huvudet, han har en tålamod att fullfölja samma projekt i decennier och han har kunskap som imponerar även de mest harbarkede att samla miljö.

Och om någon har tillräckligt och kasta i Folkevogn handduken, är Morten glad att ta över hela samlingen, som han gjort vid flera tillfällen. Det har medfört att Morten inte bara har en stor park med unika bubblor och transporter från 50-talet och 60-talet. Han kan också ha en av världens största samlingar av delar, reservdelar och broschyrer.

Foto: Bjørn Olav Amundsen mer

räddar bilar av nåd

- Tyvärr kastas det för mycket i deponier och ättlingar kommer inte delta i det om inga galningar ta hand om det, säger Morten och skratta lite även ironiskt.

Därför köper han vanligtvis vrak som har varit i skogen innan han skickas till kramning och han har sparat bilar från att bli sålda ut ur landet. Det har till och med hänt att han har köpt rivna vrak av ren barmhärtighet.

- När jag tog resan till Nordkjosbotn Troms att rädda en Kübelwagen som hade legat i en flodbädd, eftersom tyskarna dumpade den där 1945. Bilen var i så dåligt skick att det aldrig kommer tillbaka på vägen. Men det var värt att springa nonstop i fyra dagar, bara avbruten av tre timmars sömn ibland för att rädda den.

Jag har lånats bara så länge jag lever och jag anser mig mer som en chef. Det här är en historia och jag hoppas att barnen också kommer att vara intresserade av det, säger Volkswagen entusiasten. När det gäller broschyrer samlar han inte bara broschyrer för de olika modellerna utan också på så många olika språk som möjligt.

Foto: Knut Arne Marcussen mer

35 år i vattnet

Med andra ord lätt att tro att linjalen mycket kaos i samlingen. Men nej, här är några bilder och katalogiseras. Morten har också stor kunskap om de olika delarna han äger. Till exempel, på en tid gick han igenom alla verkstadshandböcker från de äldsta och fick reda på vilken typ av tändstift som används för olika VW-modeller och år.Detta var så smärtsamt inmatat i Excel-formulär. Bra att ha för eftervärlden ...

Beställnings gör Morten kunna plocka upp en VW objektiv från någon röra låda på en loppmarknad, och man kunde känna igen år och typ VW bara genom att titta på etiketten. Att han också har mer fart och tålamod än de flesta, inser vi när vi tittar på den stora bilparken.

Foto: Knut Arne Marcussen Visa mer

Vissa bilar verkar vara en ganska tråkig utgångspunkt för restaurering. Transportera han har ett par vackra sjabre skogs vrak, och på sommaren 2009 han fiskade upp en sällsynt lyx buss version av Transporter från Vråvatn Telemark. Där bilen hade varit på botten för 35 år ...

- Det har varit så sämre starta ett projekt, desto roligare tycker jag att det är.

Känd i USA

Endast planeringen av höjden tog cirka 10 år.

- Den mest artiga var en holländare som passerade på semester. Det visade sig att han var medlem i den nederländska Volkswagen-miljön, och han tog massor av bilder. Fallet spred sig snabbt till både Tyskland och England. Senast kontrollerade jag 12 sidor om det på ett diskussionsforum för offentliga bilsläp i USA, säger Morten.

- Några av de speciella med både Bobla och Transporter är den luftkylda motorn. Många tyckte att Bobla var kallt inuti och hade problem med värmaren, men bilen behövde lite varvtal för att bli varm inuti. Dessutom kommer kännare att veta att det finns en speciell spjäll som har lett till att ligga ner och då inte drar varm luft.

Många körde godis, men det är lätt att fixa för dem som vet det. Med ganska stora hjul - 16-tums hjul att börja med och 15-tums 1953 - smala däck och motor över drivhjulen tog sig väl upp på snö. Dagens åringar äter fortfarande över de flesta motståndarna, säger Morten entusiastiskt.

Foto: Bjørn Olav Amundsen mer

Började 1981

Omkring 40 Volkswagen i och utanför ladan och gården är det. Förutom några andra saker - tre Fiat 600 och en unrestored Opel Kapitän att hans farfar köpte ny 1961 och Morten fick köpte tillbaka till familjen av en slump 1989. Hälften av bilarna som står hemma på Lierskogen, den andra hälften som lagras i Hedmark .

Det är okej att ha en hang-up eller två, men mannen har Människor Vagnar tillräckligt årtionden av restaurering. Hur kan det sluta så här?

- Det hela började när min syster köpte en blå '62 modell Bubble 1981. Hon använde det som studentbil, och jag var tvungen att fixa ganska mycket det.

I militären kom jag till ett tekniskt företag, det är nog förmodligen där jag verkligen intresserade mig för en bil. Så jag tog vad Försvarsmakten hade att erbjuda av brevkurser i motor och medling ", säger Morten.

- Jag trodde Beetle var kul att slå på, och så småningom blev en fascination. 1989 köpte jag min egen första Volkswagen - en '52 modellbubbla - och sedan dess har det blivit en hit.

Pre-'63!

Foto: Knut Arne Marcussen Visa mer

- Sedan började jag resa på Folkevogn-hits. Jag letade efter tillbehör till min '52 modell, och jag kontaktade veteran Knut Andersen, som till sist köpte en komplett uppsättning tillbehör. Så småningom satt jag med fyra bubblor av de 13-14 bilar jag hade, och jag var tvungen att börja prioritera. Från och med 1998 började det att ta av Folkevogn-fronten, säger han.

- Så länge vi hade småbarn, hade jag inte mycket tid att vända men tid att leta efter delar och utrustning hade jag. Och jag kom överens med min fru att jag kunde köpa några bilar för att ha något att röra med när barnen växer upp. Så nu har vi fyra barn och jag har cirka 40 bilar ...

- De flesta entusiaster brinner bilar före 1967, för då gick Volkswagen över från sex volt till tolv volt operation. Jag fokuserar på bilarna från före 1963, för följande år var det ett antal kroppsändringar, inklusive större fönster. 1964 kom 1300- och 1500-motorerna, samtidigt som det var 1200 kubiker bara möjligt, förklarar Lund.

Foto: Bjørn Olav Amundsen mer

Dreaming museum

- och de mest intressanta bilar är från tiden före 1958. Kvalitativ var bubblor på den övre mitten av 1950-talet, i synnerhet '56 modell var den tättaste och bäst att köra. Sedan började fabriken att spara några av materialen, förklarar Morten.

Förutom en massa bilar har han alltså en packad barn (vi inte skojar!) Av reservdelar och tillbehör. Drömmen är ett museum. Volkswagen Museum!

- Det är för dyrt, men jag hoppas att få lämplig plats inom högst fem år och har en byggnad klar inom fem till tio år, sade han.

Mannen är en samlare. Han har en fjäril samling delvis baserad på några års arbete i Hong Kong, och som en geolog till yrket, har han förstås en mineralsamling. och massor av tillbehör till Volkswagen. Enligt Morten Lunds uppfattning är det ett av de märken som har tillverkats mest förbättring någonsin.

Adrenalinkick

- Det är en adrenalinkopp. Det är som bashopping. Blodpumpen går. Att hitta något märkligt och intressant i ett delmärke, det är som en skattejakt!

- Vilka bilmodeller du behöver i samlingen?

- Jag letar efter en standardversion av '58 till '62-modellen Bubble - den är fullbackad. Dessutom har jag en cabriolet en gång, från 1963 eller äldre, men de är dyra. Och då hade det varit kul med en mycket tidig Transporter van. Men de är sällsynta. Det finns bara tre '51 modeller i Norge, men sedan finns det några som säger att det borde ha varit en '50 modell i en flodbädd på Minne gång ...

Foto: Bjørn Olav Amundsen mer

Foto Knut Arne Marcussen

Foto: Privat

Foto: Bjørn Olav Amundsen

Foto: Bjørn Olav Amundsen

Foto: Bjørn Olav Amundsen

Foto: Bjørn Olav Amundsen

Foto: Knut Arne Marcussen

Foto: Knut Arne Marcussen

Foto: Knut Arne Marcussen

Foto: Knut Arne Marcussen

Foto: Knut Arne Marcussen

Foto: Bjørn Olav Amundsen

Foto: Bjørn Olav Amundsen <999 > Foto: Knut Arne Marcussen

Foto: Knut Arne Marcussen

Morten Bubbles:

- '43 modell KdFWagen typ 92

- '49 modell (från mars) med karosseri av de äldsta skriver.Används importerad 1954.

- 49 modell av den första importerade av Moller. 200 togs till Norge 1949 (och det fanns en byteshandel där tyskar fick råmaterial för ostproduktion).

- 51 Modell Standardbubbla, gjord för den tyska marknaden.

- 52 modell såld som ny i Kongsvinger. 12 ägare i Norge. Morten har hela historien.

- Blå '52 export modell med grå inredning och vita ratten (andra färgval hade brun inredning).

- '54 Modell Standard Används Import. Inte så vanligt i Norge.

- '54 Modell, Export.

- '55 Modell, Export.

- '56 modell, export, tagen från Sverige.

- '58 modell, export, användes importerad 1960. Första modell med stort bakfönster. Den första ägaren var en av de första privatpersonerna som importerade en bil till Norge efter kriget.

- '58 modell med taklucka.

- '59 Modell, Export.

- den '62-modellen som systrarna ursprungligen hade.

- '62 modell med taklucka.

- '75 modell med automatisk växellåda. Ursprungligen byggdes som handikapbil med dubbla bromsservo, etc.

- '76 modell Jeans-bubbla.

Morten Transport:

- '52 modell van som används som en skogskoja i många år

- '53 modell van. Morten köpte den för att rädda den från att vara en del av en bil. Den har originalmotor, och motor- och chassimatcher.

- '53 Modell van. Relativt lite rost, men saknar några delar.

- '53 Modell van. Ett relativt komplett skogsvrak.

- '53 modellbuss som levererades som en taxi

- '53 modellkombination. Buscarosserie med säten som lätt kan tas in och ut.

- '55-modell buss med taxi historia från Østfold.

- '56 Modellupphämtning.

- '57 modellbil med fin patina och mycket rost i undervagnen.

- '57 modell lyxbuss upptagen från Vråvatn.

- '57 modell lyxbuss (utan soltak). Svensk import med rät vinklade rätter.

- '57 Model Pickup.

- '59 modellbilar som har gått som brandbil i Østfold. Levereras endast med primer, ingen färg, och Morten planerar att hålla det så.

- '60 Modell vanbil levererad med kylning. Gick som glass till det lokala företaget Jotun Ice på Fagernes fram till 70-talet. Relativt komplett, men saknar motor och växellåda.

- '61 Modellupphämtning.

- '62 modellbil omvandlas till en husvagn.

- '62 Modell van.

- '62 modell bussen

- '62 modell CrewCab (för försäljning)

- Tidigt '63 modell CrewCab.

- '63 Modell Ambulans Med Full Ambulansdekoration.

Morten olika VW

- material och trärester Kübelwagener, en tidig '42 modell, en sen '42 modell och en '43 modell.

- '43 Modellbubbla.

ADVERT

Mest populära