All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Klagomål brotts skapa överklagandekommittén

varje år hantverkare industrin de tio bästa målskyttar i konsumentrådet undersökning statistik och på sommaren kom branschen dåligt i en undersökning utförd av Institutet för Consumer Research.

Nu konstfullt tagit saken i egna händer och tillsammans med rådet Consumer skapat en besvärsnämnd för hantverkstjänster på fastigheter. Det är det som Aftenposten säger.

Som den 1 november är det därför lättare att klaga på sådana dåliga renoveringsjobb.

Idag behandlas de flesta hantverkare tvister av konsumenttvister kommissionen, som använder mellan sex och 12 månader på ett överklagande. Konsumenter som har köpt hantverkare tjänster av en organiserad verksamhet, utlovas en vädjan till högst tre månader.

Klagenamnda

Träder i kraft den 1 november i år, med en prövotid på två år.

Konsumentrådet och nio branschorganisationer som är associerade med NHO-systemet ligger bakom.

De nio organisationer är: Homebuilders Association, Contractors Association byggnad och konstruktion, målning och byggtapetsermestrenes National Association, norska bygg Trädgårdsmästare, Builders Association, NELFO Föreningen för el- och IT-företag, norska Mason Association, den norska VVS Association och Ventilation - och tinsmith Företag Landsforbund.

Källa: Aftenposten

VD för norska rörmokare bolagens National Federation, Tor Backe, hoppas att nya överklagandekommittén kan vara inblandade i att ge hantverkare branschen ett bättre rykte än den har idag.

- Vi tycker att det har varit en del överdrivna rapporter om dålig hantverkare arbete under de senaste åren, men nu får vi åtminstone en möjlighet att se verkligheten själva. Vi kan också lämna in klagomål på våra företag och hantera klagomål direkt med de företag som spelar roll? i den utsträckning de är berättigade, säger Backe till Aftenposten.

ADVERT

Mest populära