All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Kompakt mat med bilaga

Bilar kan användas för så mycket: Gästrum, hobbyrum, TV-rum, tonårdsgrotta, bibliotek, skrivbord eller bastu? Det låter dig ta emot gäster eller bara använda den som en trädgård.

Någon kallar det en stuga, en annan en bilaga. Svenskarna kallar det ledigt utrymme, och i Sverige är de små stugorna mer utbredd än här hemma.

Har du 15 kvadratmeter, kan du ställa in en bilaga utan att fråga om tillstånd. Det förutsätter att du inte kommer att leva i det och att regleringsplanen tillåter fler byggnader på fastigheten.

Bilagor är stora i Sverige

I Sverige finns flera leverantörer specialiserade på fria sängar, och flera av byggnaderna är snygga med spännande materialval.

ANNO: I One + mini-huset går du direkt från terrassen till det kombinerade sovrummet och vardagsrummet. Foto: PHOTO: House of Pictures

En av dem är One + -huset, designat av en av Danmarks mest kända arkitekter, Lars Frank Nielsen, från 3XN Architectural Office. Grundmodulerna är 15 eller 20 kvadratmeter, och material som kräver minimal underhåll används. Husen är isolerade och har energivänliga fönster och skjutdörrar. Och om du flyttar och vill ta med dig en bilaga, är det också möjligt.

Bilen blir en 15 kvadratmeter stuga

Den norska industridesignern Ole Petter Wullum från NTNU har konstruerat ett byggsystem med småhus för Rindalshytter.

- Tricket är att tänka på multiplikation. Den vanliga inställningen är att stugan måste ha en viss storlek, men du kan finjustera en fullt fungerande stuga på 15 kvadratmeter, säger han.

Småhus-systemet består av många små enheter istället för ett stort. Stugorna ligger mellan 15 och 25 kvadratmeter, och tanken är att du kan bygga en tonfisk av flera bilagor inspirerade av de gamla låtarna.

ANNO: Denna tillverkare levererar nyckelfärdiga hytter. Modellerna TVH2 och KS1 Karlsson kostar från ca. 350 000 kr. Foto: PHOTO: Producent

- Vi bryter upp de olika funktionerna i små delar och monterar dem igen. Poängen är att tänka på flera användningsområden, till exempel att soffan också är en säng. Detta ger dig mycket utrymme.

Bilar är trevliga för den stora familjen eller första gången förare

Wullum jämför också de lilla stugorna med de traditionella koloniala stugorna.

- När du har lite utrymme inuti blir vardagsrummet det viktigaste. Det gör att du mår bra genom att göra en tonfisk.

Designern har haft tre huvudmålgrupper i åtanke. En är första gången skapare som kan börja med ett litet byggstenar och expandera så småningom. Den andra är den stora familjen som använder stugan som samlingsplats. Den sista gruppen är seniorer.

ANNEKS: Modulsystemet Småhus består av 15 och 20 kvadratmeter stugor. Från $ 129 000. Foto: PHOTO: Producent

- Om du ofta besöks av barn och barnbarn är det bra att kunna leva tillsammans, men har fortfarande sin lilla bilaga.

Super trend som gör vardagsrummet svalare

Sök efter användarrättigheter om du vill bo

Den minsta kabinen Wullum utformade är 15 kvadratmeter, och det kan ställas in utan att söka godkännande. Även om han fortfarande skulle gjort sig besväret att fylla i formulären.

- När du först ställa in en bilaga, är det lämpligt att ansöka om fulla användarrättigheter så att du kan använda stugan som ett sovrum. Delar ni huset i två med en våningssäng i varje del, du faktiskt sover sex.

  • BILAGA: Denna hytt anbud genom Coop och Maxbo här i Norge. Snygg Jabo Steps är 15 kvadratmeter och kostar från $ 255 000. Foto: FOTO: Tillverkaren

    Hur är reglerna

  • Du kan ställa in ett litet annex utan att söka tillstånd - följ bara dessa regler:
  • plot måste byggas upp från tidigare, och planlagd för byggnation.
  • bilagan inte kan vara större än 15 kvadratmeter.
  • måste Åsen vara max 3 meter hög, taklist höjd 2, 5 meter.
  • Det måste vara minst en meter till en annan byggnad på fastigheten och minst 4 meter till tomtgräns.
  • Om webbplatsen är i strandområdet, Du måste fortfarande gälla.
  • Inbyggd kan inte användas för "boning", betyder det att du inte kan sova där.

fullvuxen hinder innan grannen förvandlas

Kom ihåg att kontrollera reglerna i ditt område - de kan skilja sig från en kommun till en annan!

Källa: Lovdata. com

Se också:

BILAGA: Huset One + levereras med kran, redo att flytta. Pris från ca. £ 200 000. Foto: FOTO: Tillverkaren

Hur hytt på terrassen

Gör det, du behöver aldrig städa

Möbler Tabb alla gör

dröm material snickare hatar

BILAGA: bilagan om 10, 15 och 20 kvadratmeter, redo att lyftas på plats. finns i en bastu på 15 kvadratmeter också. Helt monterad, målade och isolerad från ca AU 175 000. Foto: FOTO tillverkare

ADVERT

Mest populära