All egendom: trädgård, kök, inredning >> Miscellanea

Bekväm stuga dröm i Valdres

från sin bostad i stadsdelen Nordstrand i Oslo med hjälp av en halv par mellan två och och tre timmar från start att rasa i bilen tills de kan låsa sig i en förvärmd och skyddad stuga i Aurdal i Valdres.

Anslutning av ett antal nummer på mobiltelefonen kopplar automatiskt till ström och ljus, vilket gör kabinen varm och varm på kalla dagar. Då är värmekablarna i verandan, i hallen och i badrummet också en bra idé att stjäla när kylan regnar utomhus.

Paret, som nu är nära varje sida av 60 år, bestämde sig för att göra allvarliga sina drömdrömmar. Sedan början av 1960-talet har Kari semester i området med sina föräldrar och syskon. Hennes bror och syster har sina egna stugor precis i närheten. Det var därför naturligt att leta efter stugor precis här, eftersom de visste området bra innan. Mannen Odd var inte svår att övertyga, eftersom han, genom Kari, också var känd i denna bergvärld. Båda är ivriga vandrare, skidåkning på vintern och till fots på vår och höst.

Läs också:

Kök - luftiga och lavendel blå

Förändringen är enorm i detta kök som tidigare trånga och föråldrade. När muren i matsalen rivits blev rummet dubbelt så ...

Stugan passar väl i vinterlandskapet med tärat träpanel.

Timber från Ryssland

De var inte på något tvivel om att de skulle ha en tandad timmerstuga med bra invändig komfort att vatten från dypborret bra på 70 meter, el, dusch, toalett och golvvärme.

Läs också:

För att läsa taxesystem

inspektörer form har ord och fraser som kan vara lätt att resa hit vi ger dig en något förenklad bild av att ha olika ord betyder..

Med tre barn och två barnbarn, liksom en stor krets av vänner, var det också naturligt att skapa förutsättningar för många övernattningsgäster. På första våningen finns tre stora sovrum, och i halvvåningen på toppen finns sängar för fem personer. Tillsammans paret rymmer upp till 13.

När formen på fritids egenskapen skulle stakes ut undertecknade Kari en skiss till planen på 100 kvadratmeter golvyta på 1: a våningen och 25 kvadratmeter på 2: a våningen. Hon var baserad på ett hus designat av arkitekt Anders Løken. Tillsammans med sin man och byggare kom de tillsammans till den slutliga lösningen, som de är mycket nöjda idag.

Platsen måste behandlas med 600 ton sten innan substratet var tillräckligt platt för att gjuta basen till stugan.

Läs också:

badrum i golv

Duschen är en våning upp. Badrumsväggen är randig. Ville var ett bad med några exklusiva hotell känsla, så Lene och Klaus medförde en ren ...

I vardagsrummet de inte skulle ha ett loft, men ville utnyttja utrymme för att uppnå en "katedral-liknande" touch på fem och en halv meter.Kabinen uppfattas som extra exklusiv med den generösa takhöjden.

En annan distinkt egenskap är den 10 tum breda och upp till 70 cm långa stockar i väggarna, som kommer till Norge via Onegasjön i Ryssland. Den kombinerade matsalen / vardagsrummet byggdes i en traditionell, norsk plåtteknik i april 1999 av Wassmuth från Kongsvinger.

Loggarna i vardagsrummen är grunden till hundratals åriga tallar från Ryssland.

Kunniga hantverkare

Den gamla byggstilen tas hand om av skickliga hantverkare. Det gifta paret är imponerad av hantverkarnas hantverkare som har ställt upp stugan och de upplevde allt som går enligt planen.

När snickarna arbetade för att bygga sängen i sovrummet erbjöd de sig att göra en affischvariant utan extra kostnad. Paret undviker helt att bygga förseningar och budgetöverskridanden. De stora snickare har också snuggled det långa bordet och loungen i vardagsrummet, liksom alla vanliga inredningar. Insidan är 1: a våningen i en veranda med trappor upp till 2: a våningen, hall, tre sovrum, kök och vardagsrum. På andra våningen finns två öppna rum och gästtoalett.

De flesta ytor inuti består av obehandlat trä. För närvarande har kabinägarna endast använt grön tvål på väggarna. Men de förväntar sig att väggarna ska gula med åren, och sedan kommer de att behandla ytorna med vita pigment för att lätta på tallskivan och virket.

När du kommer in i stugan, känns den trevliga lukten av tallskog.

Virket levererar mycket gott doft vilket förbättrar upplevelsen att vara omgiven av naturen, även inomhus. Utsidan är panelen behandlad med tjära, vilket ger naturlig patina på ytterväggarna. På framsidan av stugan går en svälja längs hela långsidan. Här kan du lägga på skidutrustning på vintern. Runt kupédelarna finns en skigard för att hålla fåren borta under sommaren. Från påsktiden såg solen på terrassen som vetter mot höger kortvägg. Det finns tillgång till terrassen från vardagsrummet.

Ny utrustning

Kari har varit oroad över att hytten ska vara lätt att använda. Hon skulle inte ha ett öppet kök, men en smart lucka i väggen mellan köket och matsalen för att enkelt lägga in och ut koppar och korgar på matbordet utan att titta rakt in i köksroten.

Hon har också varit medveten om att stugan inte borde vara en samling gammalt skrot som du inte vill ha hem längre. Hon tycker att det är obehagligt att hytterna är fyllda med blöt köksartiklar och slitna stolar och bord.

Sedan hon började planera kabinen för sju år sedan har hon varit medveten om att samla nya köksredskap, vackra ljusstakar och bra och bekväma skåp, som du kan använda flitigt utan rädsla. Det gifta paret har avsiktligt inredat stugan utan dyra möbler och antikviteter för att undvika oro för inbrott. De har därför betonat en enkel och otrevlig stil.

Stugan används noggrant, under vintermånaderna regnar det från röret nästan varje helg och alla ljusstackar tänds på helgerna för att skapa den mest kockost inomhus efter långa skidåkning eller bergsturer.Det är inte ovanligt för paret att återvända tre till fyra milskidåkning varje helg på vintern.

Att vara nära naturen är något som Kari och Odd Killengreen verkligen uppskattar när de bor i stugan, samtidigt som det finns utrymme att vara omgiven av familj och goda vänner.

Varje kväll, efter lång tid går ut i det öppna, tänds ljusen. På kalla dagar och kvällar är eldstaden avfyrade i bakgrunden.

Himmelsängen är skuren på plats av lokala hantverkare i Valdres. Routerns sängkläder och gardiner sys av stugan damen.

Badrummet är stort och bekvämt med värmekabel under klinkergolv.

Från salen skiner vi in ​​i köket.

I bubbelpoolen är "feljuset" och visar långt in i stugan.

Det finns plats för 10 personer runt det långa bordet i vardagsrummet, nära vardagsrummen, med fantastisk utsikt över bergslandskapet.

Under det grova naturskiffergolvet i hallen finns värmekablar, vilket gör välkommen till kabinen varm och varm.

Köket är både praktiskt och mysigt - med gott om plats att laga mat.

ADVERT

Mest populära