All egendom: trädgård, kök, inredning >> Socialitet

Färger som förhöjer upplevelsen av trygghet och omsorg

det var en noggrant planerad rum med en färgpalett som kommer att bidra till att skapa trygghet och omsorg i en svår situation. Arve Tellefsen och Håvard Gimse satte toner på allt och barnförening Anne Lindbo klippte strängen.

Nödvändig förnyelse

Renoveringen var ett samarbete mellan sjukhuset Stine Sofies Foundation och Fargerike.

Hemförbättringen var ett samarbete mellan sjukhuset Stine Sofies Foundation och Fargerike. Projektet kom fram efter att barnavdelningen rådde grunden att forskningsrummet behövde förnyelse.

Colorful kontaktades och det som började som en ödmjuk begäran om att sponsra några liter färg, slutade som ett nyckelfärdigt projekt av den tidigare creative director av färgglada, Dagny Thurmann-Hoelseth hade sett på rummet och fick en inblick i vad det används för .

Dagnys beskrivning av rummet före renovering påminner om många andra rum som vi har sett, tyvärr.

- Varken planlösningen, färgschemat eller inredningen verkade lämpliga för att bidra till en bra atmosfär. Väggarna var målade i en persika färg från 90-talet i kombination med grå och kall stålelement. Gardinerna var grilla med ett obekvämt mönster, även med en stark 90-tal. Möblerna präglades av kontor och hade en mörkblå färg tillsammans med oöppnad aska, säger hon.

Mjukt atmosfär

Mjuk atmosfär kan hjälpa till med att stödja säker och omsorgsfull personal.

Personalen gjorde sitt bästa för att dekorera och göra det trevligt, men rummet som sådant gjorde inget för att bidra till en säker och mild atmosfär.

- Vi kom överens om att rummet inte kunde göra upplevelsen bra, men att en säker färgpalett och varm atmosfär kunde hjälpa till med att stödja säker och omsorgsfull personal. Ofta är det enkelt att använda Dagny Thurman-Hoelseth.

Harmonic rum

Planeringsprocessen var spännande möte mellan flera olika discipliner, där huvudfokus var vad rummet ska användas och en utsatt grupp i nöd.

- Det här har varit en fantastisk resa och resultatet talar för sig själv. Rummet är tystare och mer harmonisk för både oss som arbetar här, men även för dem som är det viktigaste, nämligen barnen sa avdelning Norunn Vetle Sand rörde öppning.

Om färgerna

Till de stora lägenheterna, blått, blått och grönt, väljs.

För de stora lägenheterna är blå, blå och grön vald. Eftersom dessa är de färger som rör mest. Det finns bara några få berör av energiska och glada färgfager, för att inte vara stressiga. Gul är huvudkontrast mot tärningarna, men få berör av röda toner. Färgpaletten designades av Christine Hærra för Fargerike.

ADVERT

Mest populära