All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Färger är det lätt att tycka

Ljusa färger på väggar och möbler är lätt att tycka om för oss som bor i mörka och kalla norr. Fortfarande mer av oss betraktar nu ljusa färger som inte är vita. Nu kommer en hjälp till alla som är osäkra på färgval - ett nytt färgschema med ljusa färger som är lätta att kombinera.

I swatch "Kära färger" har färgtillverkaren Beckers valt 30 varma och kalla nyanser av rosa, blå, grön, grå och sand. Dessa ljusa och tärningsbaserade färger är enkla och säkra färger, som garanteras vara vackra på väggen. Som ett komplement innehåller färgdiagrammet också 10 starkare accentfärger som perfekt matchar de grundläggande färgerna.

Kontrast

De två grundläggande färgerna Keramik och Agave kan kombineras med accent Slipsten.

- Att det finns en hel del vitt på väggarna i norska hem är kanske inte så konstigt, när det är mörkt under en lång period under året. Vi tror att färgdiagrammet kan vädja till någon att faktiskt prova något annat än vitt ", säger Nina Gangnes, försäljningschef för Beckers Norway.

I färgdiagrammet grupperas basfärgerna tre och tre efter nyans med en matchande accentfärg. Accentfärgen har valts noga och kontrasterar de tre grundläggande färgerna. Tanken är att välja olika färger för olika ytor - golv, väggar, möbler och andra inredningsdetaljer - men färgerna hänger fortfarande samman. Du kan också välja de tre nyanserna i olika rum, vilket ger en röd tråd i ditt hem.

Till alla rum

Med rätt kombinationer är rosa också trevligt också i vardagsrummet. Här väggar i färg Flor och dör i den grå Tornado

- Accent färg kan då gärna använda golvlister. Det är inte uppenbart att träet som träffar väggarna borde vara vitfärg ", säger Nina Gangnes.

Färgerna är lätta, tråkiga och "smutsiga" nyanser av grått, rosa, blått, grönt, beige och gult. Bläckfärgerna är mer pigmenterade och har större svarthet. Kombinationen av en bas och accentfärg gör att de rosa och ljusblå färgerna fungerar bra långt bortom barnens rum.

sovrum väggar är målade i färg Vägskum, medan det används en grå Torpardröm att måla en sänggavel på väggen. Golvlistan har färgväg.

ADVERT

Mest populära