All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Färger - klar röst från Europas största mässa för textil och tapeter

Föreställningen hålls i januari varje år och här kommer utställare och besökare från hela världen. Varje år är det stora förväntningar på mässan och det första vi söker är Trendvisning. Det är lika spännande varje gång; vilka trender ser vi och i vilken utsträckning tror vi det kommer att påverka oss här på berget? Årets presentation kan sammanfattas enligt följande: Färger, kvalitet, tidlös och lite entusiastisk och energisk.

Det är en panel av trendanalytiker från sju olika nationer, som representerar både USA, Europa och Asien, vilket representerar trendpresentationen. Utställningen var uppdelad i fyra olika stilar, och vanliga namn var färg och kvalitet.

Borta var både helt vit och den mest rustika palett tas från skogen med mossa och tunga mörka skogen, som har varit de tydligaste trenderna under de senaste åren. De mycket löst vävda, grova filt tyger i naturliga färger, det var lite av trendpallettene för 2012 / 2013.

Huvudbudskapet var färger, färger. Och det var något ungt, friskt och lekfullt om uttrycken, även om det finns tydliga rötter för gamla hantverkstraditioner och folklore. Till skillnad från de tidigare vita minimalistiska riktningarna ser vi en mörk pall av färger och ytor som ger tydliga föreningar till en månskensnatt.

Color Riot

Här skriker färgerna mot en öppen, modig och iögonfallande. Färgerna är starka och klara, 3D-mönster och spel med ljus. Här känner vi vibrerande toner från en syntetisk värld. Det är en växelverkan mellan färger, ljus, material och ytor som engagerar och ger energi. Här bidrar vi till en ultramodern men vuxen stil. Världen går framåt.

Vår kommentar: Härlig, vi har mycket energi. Absolut något för oss nordmän ... doserade i rätt mängd. Här kan både en elegant designfreak och en modern retro inspirerad typ hittas som en hel del inspiration.

Dark Lux

Välkommen till Darkness! Här står vi emot den vita minimalismen. Vi känner av ett mystiskt månsken, där eleganta skönheter går runt i en moody och tidlös värld. De är starka, känslomässiga och reflekterande. Deras elegans och skönhet uttrycks genom högkvalitativa produkter, glansiga ytor och skulpturala former. Det är något maskulöst och tätt, men ändå en touch av ultra feminin elegans i uttrycket.

Vår kommentar: En seger för den som får frossa av småromantiske och lumpen chic- liknande länder stilar och som attraheras av en mer androgyn stil. Detta är elegant och urbant. Kall och varm samtidigt.

Hantverksindustrin

Det första intrycket är en lycklig blandning av & rdquo; glad hippie & rdquo; , folklore och snusig återvinning av mormors handarbete.Här kombineras många uttryck: traditionellt hantverk och industriell produktion. Ränder, rader, ikat, batik och zigzagmönster, tyger, sticka, virka, fläta och broderi. Här är det bara kul att hyra. Men det finns några tydliga knep som inte kommer att bli en torr upprepning av ett förflutet. Som bakgrund för att torka bomull, linne och ull i tydligen traditionella färger, målar vi metallskimrande tapeter som spelar i flera färger, matt och blank och naturligtvis guld, brons, koppar och silver. I många av textilierna finns också beröring av glänsande trådar.

Vår kommentar: Många möjligheter att skapa ditt eget uttryck och mild orsak. Den som drömmer om det romantiska livet i landet har en ny riktning. Vi letar efter en underbar blandning av nya och gamla, där mormors broderi och broderi blir sanna och värdighet i kombinationer vi skulle le av några år tillbaka.

Split Clarity

Detta var den tystaste och mest dimmade paletten. Här finns en dualitet mellan varma och dimmade naturliga toner och vinterns lite glacialkylning. Här fungerar det med ljus, luft och skuggor. Färgerna är svarta pasteller och spänning skapas mer genom kombination av struktur än mönster och bra färgning. Den svarta och vita lever fortfarande, men förnyas med en interaktion med en rödbrun rödbrun färg. Vissa geometriska mönster tillsammans med skimmer och blanka ytor.

Vår kommentar: Intrycket var enkelt och rent, nästan lite tråkigt och snusigt efter att vi hade upplevt de tre tidigare trenderna. En pall som kan vara lite svår att arbeta här på berget eftersom det kan tyckas smutsigt på fel sätt. Visst gulgrön, beige och gråtoner som gav föreningar en något tråkig institutionell dikt. Vi saknade en renhet, men vi kan göra det själv!

ADVERT

Mest populära