All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Färger och texturer

De visste inte vad de köpte, men paret hade beräknat en kostnad i renoveringen. Mycket måste göras - och det på kort tid. En massa bra hantverkare, en skicklig interna konsult och en hel del självkänsla var lösningen. Två knappa månader och många långa diskussioner för bostäder köp huset totalrenoverades i en stil som både Inger Marie, Øystein och Mari (2 år) är mycket nöjd med.

- Øystein tycker om det, medan jag tycker att saker borde vara snävare. Det är självklart att det finns diskussioner om det. Men vi båda har en smak för färger och vintage objekt, så med hjälp av Ellen Skifjeld vi fick en färgstark helhet som står i stil med huset och samtidigt passar för ett litet barn familj, säger Inger Marie.

Alternativa färgscheman

Även om det finns fler färger i huset än många är vana vid - faktiskt tre olika blues, en gulgrön, en orange rosa och mer grå nyanser - erfaren helhet som lugn och avstämda.

- Vi hade aldrig hittat ornamentiska väggar i vardagsrummet, och vi skakade en näsa när Ellen kom med färgproverna. Men det växte som jag, och när vi fick färgen på väggen blev det bara rätt. Färgen binder allt i rummet tillsammans, säger Inger Marie.

För interiörkonsulent Ellen Skifjeld var husets färgschema ett spännande projekt.

- De ville inte ha det vitt, men var oroade över att det skulle känna sig ljust och vänligt. Färgskalan måste vara fit retro för att passa med 50-talsstil som paret är så kär, medan färgerna att klä ditt hus och inte kolliderar med sin ursprungliga charm, säger Ellen.

Kombinationen av gamla möbler och moderna element gör huset till en ny blandning - den exakta känslan som Inger Marie och Øystein letade efter.

Kök med färsk vägg

köket är helt ny, och den inre väggen erhöll en fjädrande gulaktig grön färg (Alm / S 3040-G90Y). Fläkten är kassetten för att inte bryta upp väggen, och roliga färgkontrast på lamporna gör rummet ungdomligt och friskt. Muren bakom kaminen är målad med en tvättbar, halvglansfärg. Gardinerna sys i grovt linne med mönster och fästs med slipsremmar i en enkel cafébar. Hyllorna är målade i samma färg som väggen (Dusty Mist / S 1502-Y) för att glida in i hela.

Paret ville ha en retropeg på hela huset. Det är därför integrerade objekt som ger denna känsla, medan det är uppenbart att hemmet tillhör en ung familj. Spisekroken köket är synlig från vardagsrummet, vilket är anledningen till att välja neutrala färger som varken kämpar med levande färger och kontrast väggen i köket.

De väggar och golvlister har en grå ton (Dusty Mist / S1502-Y), som tillhör en gammal färgpalett, samtidigt som de fungerar färska.Gardinerna är i ett tungt lint som trots sin snygga färg whims rummet. De gamla möblerna är en blandning av heroiska och soptippar, och står i stark kontrast till det nya vita köket. Bara den här pausen gör rummet så bra. Saueskinnet, laken och ljuskronan ger rummet en touch av rock'n roll.

Orange vardagsrummet

I vardagsrummet var det otraditionella valet att alla väggar, förutom en bokhylla, var målade i orange orange (Soft Orange / 2115-Y47R). Den gamla stolen var utgångspunkten för färgschemat, där interiörkonsulent Ellen Skifjeld extraherade den varmaste och ljusaste färgen i blommönster.

En ny, ljusgrå soffa i tight och modern stil bryter de gamla elementen och gör rummet spännande. Den fina färgkontrasten gör det varma färgvalet friskt och inbjudande snarare än att kväva och föryngra. Golvbrädorna målade i väggfärgen för att dra väggarna hela vägen ner till golvet och förhindra att rummet stänker. De gamla fönstren är vackra och solida, och det var därför naturligt att betona dem med vit färg.

Ny bostad till ursprungliga våningar

Husets ursprungliga våning var delvis gulgad och sliten och delvis täckt med 70-talets golvbeläggningar. Alla gamla beläggningar avlägsnades och det gamla trägolvet slipades, pigmenterades och målades. Spåren mellan brädorna och det gamla spåret gjorde ingenting. Sådana rustika detaljer hjälper till att skapa själ och karaktär - allt ser inte nytt ut!

Paret var lite obehagligt om hur golvet skulle vara; Han ville ha träverk i sin naturliga färg, hon ville ha det så vitt som möjligt. En något vit pigmenterad yta blev den gyllene mitten av vilken alla parter är nöjda. Med undantag för hall, badrum och toalettrum är det ursprungliga trägolvet i hela huset, är ett val husägare mycket nöjda med. Öppna rum med samma våning ger en bra känsla och ett trevligt genombrott.

Gammal och ny i harmoni i badrummet

I badrummet har den gamla panelväggen blivit. Diamanterna i hörnen verkar som smycken i rummet och var tvungna att få uppmärksamhet. Listorna runt diamanten och längs golvet är målade i samma färg som väggen (S 1505-B) för att inte komma in i rummet. Husägare betraktade först kakel på båda golv och väggar, men slutade slutligen med tydliga väggar som var målade ljus (Snow / S 0500-N) så att det inte fanns så många kakelplattor på väggarna. Den stora storleken på golvplattorna tonar ner och gör golvet tyst. Till skillnad från den gamla muren valdes ett modernt och stramt badkar och badrumsbeslag.

Nöjdsgardiner är monterade på nedre fönsterramen och kan dras upp så långt som behövs. På det sättet kan du ligga i badkaret och titta på den stjärnhimmel medan du undviker att spela som grannarna är svagt synade.

Gästrum och trappa i blått och grått

Gästrummet hade samma lösning som badrummet: en originalplattvägg mot klara väggar (Snow / S 0500-N). Panelväggen målades i en så kallad gråblå färg (Any / S 1005-R80B), medan golvet var något grågrå (Blue Spinell / S 5020-R80B).

Den gamla trappan var målad i två färger. Stegen och fångsten blev ljusgrå (Dusty Mist / S1502-Y) medan stegen gavs en mörkare grå färg (Dusty Dream / S 2502-Y). Stegen är också målade i en mattskugga för att förhindra att det blir halt. Väggen bakom trappan är målade i en ny blå färg (Isrose / S 2010-R90B).

ADVERT

Mest populära