All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Målar - en trend i stort format

Ta tag i färgpennorna - färgtrenden växer! Färgläggning av böcker, vykort och lösa lakan har fått många anhängare i vår. Färgläggning är ett sätt för vuxna, barn och ungdomar att hitta lugn och koppla av från ett hektiskt vardag.

Flera förlag har släppt böcker, och tapetproducenterna är i laget. Eijffinger har utvecklat en färgbok med egen tapetdesign i svart skiss på vita lakan. Detta är också på väg ut i norska bokhandlar.

Färg på väggen

Belysning i ett fönster, vilket gör ett träd grönt och formar en fasad.

Nästa steg är att ställa in de stora färgskivorna på väggen. Flera tapeter tillverkare har mönster som är lämpliga för färgning.

- Om du är lite kreativ, kan du lyfter upplevelsen av hela väv, säger Erik Torp, som genom bolaget Astex distribuerar Eijffinger tapeter och målarbok i Norge.

Han lyfter speciellt Skrift tapeter, som innehåller färgfärgade mönster. En design som finns i flera versioner är ett tecken Citylife, komplett med detaljerade tegnete byggnader i kvadratiska block, parker med dammar, träd och flamingos i mellan ett rutnät av gator.

- Här kan du ställa in färg på ett enda träd, lägga till ljus i ett fönster och skapa ett bra ämne, säger han.

För barn och vuxna

Färgläggning är inte bara för barnrum.

Färgning är populär bland både vuxna och barn, och Perswall, som skapar bakgrundsbilder, har en rolig samling avsedd för barn som heter Hide & Seek. Här hittar du många olika motiv som är avsedda för färgning.

- Här kan barnen ha en fling, och få hjälp från mamma och pappa om de vill, säger Birgit Torkildsby, produktchef John O. Borge som distribuerar foto bakgrundsbilder i Norge.

- Att färglägga hela väggarna är en lysande idé för dem som vill göra rummet personligt och ha kul på vägen. Alla Mr Perswall tapeten kan färgas med konventionella markörer och kritor, men särskilt motiv samlingarna Interaktion och Hide & Seek lämplig, säger hon.

ADVERT

Mest populära