All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Färg kommer att mala Norge i lila

Purple, som Colorful tror är årets färg, inte definieras som en enda nyans, utan flera. Tillsammans med lila har kedjan definierat tre norska stilar av inredning och mode, där olika lilor ingår. Nyanserna kan sträcka sig från varma lila (violett), till kalla toner (indigo), liksom lila, lavendel, plommon och mer. De tre stilar - Norwegian skandinaviska, Norwegian Elegant och norska Eclectic är mycket olika och använder olika nyanser av lila:

- Det alla tre har gemensamt är att den norska är central, men påverkas av impulser. Världen blir mindre, medan Norge blir större, säger Dagny Thurmann-Hoelseth, Creative Director i Fargerike, i ett pressmeddelande.

Norska skandinaviska

Skandinavisk design är långt definierad av förlag och interiörer från Danmark. Orienteringens stil växte upp på 50-talet, kännetecknad av enkelhet, minimalism och funktionalitet. Danmarks påverkan på norska trender har varit bra de senaste decennierna, och Fargerike tror att vi 2013 kommer att lägga en mer norsk och personlig prägel på stilen. Det kommer att innebära fler färger, och mer detaljer, men fortfarande med enkla huvudfunktioner.

De viktigaste lillanerna är klassiska Plum FR1304, Plum FR 1305 och Grå Aubergine FR1106.

Norsk Elegant

Stil Elegant Norsk Elegant är feminin och klassisk men med moderna känslor, vanligtvis i en lite äcklig stil. Norska antikviteter från den 30: e århundradet kommer att ta en framträdande roll i inredning och mode design inspirerad av decennier av 1900 - talet med gauzy tyger, paljetter, guld och en glamorös tillvägagångssätt.

Färgpaletten är ljus och domineras av lavendel toner is med lavendel FR1303, Elegant Lavender FR1301 och Dusty Lavender FR1302, som alla tre är bra vägg färger. Dessa färger kan kombineras med ljusa nyanser av vitt, grått och dammpulver FR1114.

Norska eklektiska

Individualismen ligger i norska eklektiska stil. Eklektisk betyder att du försöker, och är en livsstil som enligt Fargerike handlar om att göra saker på egen hand. Du följer din egen magekänsla, använder dina egna favoritfärger och blandar stilar med ett personligt och unikt uttryck. Stilen kan sträcka sig från dramatisk och färgstark till nykter och enkel.

De fyra viktigaste lila färgerna i denna stil är Indigo Bird Pilati FR1310, Kraftig Lila FR1309, Indie FR1307 och Wisteria FR1308.

ADVERT

Mest populära