All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Färgstarka väggen

Om du väljer en stark vägg färg, måste du vara trogen detta i resten av inredningen.

I vardagsrummet kan det vara en bra lösning för att tillåta endast en vägg får stark färg och låta andra vara nästan vitt. Välj väggen bakom soffan som den färgrika. Mest framgångsrika blir det om väggen är utan fönster. Låt det också vara fri från bilder. Det ger ett lugnt intryck, och väggen är nästan som en bild i sig.

Om den starka färgen tas från en färgstark stol, måste den stå med väggen.

Repetera inte färgen på många objekt i rummet. Välj tre saker och låt dem stå ihop. Till exempel, som en kudde, filt och bild på motsatt sida av den färgrika väggen.

Färgen kan med fördel användas i angränsande rum så små handen. Det är bra att ta färgen med dig när du går runt. Det kommer att skapa en fin helhet.

Vilka andra färger ska vi inkludera?

Till en röd vägg är vit / svart och gråskala bra att arbeta med. Också överväga variationer i material. Spela på kontraster i blank och matt, mjuk och slät, rustik och snygg att skapa variation. Blanda även glas och metall. Starka, klara färger bär inte beige och caffe latte.

Vilken typ av möbler skulle du ha valt?

En soffa som tar upp den starka väggfärgen skulle vara utsökt. Tyger i gråtoner är också ett bra val. Samma är de bruna lädermöbler som är så populära nu. Men ett bra tips kan vara att blanda lite. Ett vardagsrum fyllt med soffor och stolar i samma mörka färg kan lätt vara tung och tråkig.

Och kom ihåg att om du har ekgolv på golvet, får resten av rummet inte vara ek.

Vilken typ av gardiner skulle du ha valt?

En lätt genomskinlig textil med ett litet mönster som tar upp den ljusa färgen kommer att vara ett bra val. Om det finns massor av färger måste det vara den huvudsakliga färgen i rummet som är den klaraste. Plocka inte upp och upprepa de andra färgerna från mönstret. Kom ihåg att du måste vara säker på huvudfärgen.

inte

- köpa massor av krimskrams, filtar och kuddar i starka färger och sprida dem runt i rummet. Det blir orolig och rörigt.

ADVERT

Mest populära