All egendom: trädgård, kök, inredning >> Socialitet

Färg daghem

I Fredrikstadområdet hittar vi tre naturskyddsområden. En av dem, Lilleng Natural Garden, ligger i Onsøys djupa skogar.

- Vi strävar efter att ge barn goda erfarenheter med djur och natur, berättar Nature Barn ägare, Cecilie Grønli.

- Här har vi en egen lada med kaniner, en stor mini gris, får, häst Stig och två vackra ponnyer. Alla barn delar på att spendera tid tillsammans eller spendera dagar i skogen med mat och aktiviteter. Vård och användning av djuren är en av våra dagliga aktiviteter.

Plats för hus

Använda en ytfinish Smart Panel, kan du enkelt kunna välja några färgade plattor här och där för att bygga en mer intressant interiör.

Rehabilitering av dagisbyggnader kan vara en komplicerad affär; Det är inte lätt att flytta, eller stänga barnen ut under längre perioder. Därför var tidsaspekterna av renovering avgörande för valet av material.

- Vi måste vara i kontinuerlig drift, säger Grønli. Därför valde vi att använda Smartpanel. Det här var en lösning som uppfyllde fler krav och önskemål. Först och främst är det otroligt snabbt att ställa in panelen; Ett rum är gjort bra gjort under en dag. Dessutom representerar den den praktiska fördelen att den släta ytan förhindrar dammsamlingar och är lätt att hålla ren.

Barn och färger

Här är barnen som omges av naturens färger, men du kan flytta inomhus, det är verkligen tänkt att lite färg här och där ger barnen bättre stimulans och avkoppling.

En lika viktig anledning till att välja Smartpanel var önskan att föra färgämnen in i interiören.

- Vi anser att riklig användning av färg är en stimulerande faktor i barnens miljö. Vi har mycket fokus på natur, tillväxt och djur, men inomhusmiljön är lika viktig. Under en dag av dagis, det är inte några timmar barnen frestar ett inomhusrum. Vi kommer att försöka rehabilitera även våra andra förskolor på samma sätt och vi har rekommenderat lösning för deltagare i vår lokala plantskola forum, som också Fredrikstad kommun är inblandad, säger Cecilie Grønli.

ADVERT

Mest populära