All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Färgrik fritank (e)

Det började med en småironisk Mullret från en vän, då de har en sommarnatt 2007 satt på piren vid Skrova i Lofoten dagdrömmer om ett par av de hus som var till salu :

- Du kan inte göra en stuga från den gamla oljetanken bort på backen där, sade Ole Bjørn Johnsen till sin vän Finn Martin Otterbeck.

Men tanken på oljetanken växte fast i Martins och samboers Agnete Brun sinne. Och ett äventyr senare är det klart: kabinen Oljetanken, en plats för vila och kreativitet, tystnad och vackra naturupplevelser.

- Vi ville ha ett lite grovt inuti utseende och är förtjust i starka färger. Orange har alltid varit min favorit färg, säger han till Color Magazine, ett halvår efter oljetanken med böjda väggar, färgstarka gummigolv, azurblå kakel och täcker badrum och lekfulla detaljer fördes. Anslutningstanken med oljetanken är dubbelt: ägarna använder den som stuga ibland om året och under tiden är det att hyra.

Hyrd ut

- Vi har alltid trott att det kommer att hyras ut men vill ha en personlig touch på stugan. Det har blivit en blandning av stil, designikoner och barnslig inredning. Ett personligt uttryck som är Agnete och jag, säger han.

- Vi har försökt skapa en plats som talar för kreativitet. Oljetanken och platsen Skrova är en plats för kreativa tankar och handlingar. Vi försöker främst att komma i kontakt med personer som arbetar i kreativa yrken, författare, musiker och andra som behöver en tyst arbetsplats för att arbeta på ett projekt.

På sin egen hemsida, oljetanken. nej, de har spelat med ordet tank, tänkte leksak, leksak tank, trodde på plats, reservtanken, tenkebo, tänkte tänker fritank, med tanke på bostäder, tankopp, själlösa och tack, något som de tror illustrera vad de vill med projektet.

Praktisk gummigolv

Eftersom stugan kommer att hyras ut, men samtidigt vara semester plats för ägarna, skulle de ha hållbara material för golvytor. Valet föll på gummitrådar - ett material som de sett och tyckt om, bland annat på Gardermoen flygplats. I vardagsrummet på övervåningen används en sisal vägg-till-mattan i stället för att ljudet avstänger.

- akustiken i rummet kännetecknas av de ursprungliga stålbalkar är exponerade på taket, och att rummet höjden varierar från 2, 3 m vid fönstren 2, 7 m i mitten av rummet.

Naturen i Lofoten har också inspirerat material och färgval i stugan.

- Vi är fascinerade av norra Norge och samhället som kan leva på en naken ö. Lofoten marknadsförs som en sommarplats, men är minst lika vacker på vintern. Mörket och det speciella ljuset och det mäktiga vädret är exotiska. När du flyger in i ön ser du det azurblå havet mot de kritiga stränderna. Vi använde dessa färger i väggmosaiken i badrummet och i beläggningen på golvet.

Fotoutställning

Både Martin och hans partner Agnete är fotografer, och det var i samband med en fotoutställning på Fotobrygga på Skrova att Martin först fick syn på den gamla tomma oljetanken, som hade varit tomt sedan början av 80-talet. Ägaren var villig att sälja om Vågan kommun godkände byggplanerna.

Vännen och arkitekt Kristian Kistorp, då en student vid arkitekturskola i Aalborg, tog idén att en registreringsarket, och i samarbete med byggnadskonstruktör Jon Skappel hittades en lösning för hur tre hela våningar kunde finnas i en något för låg tornet. Lyckligtvis hittades vatten och avloppsvatten i närheten. Den största utmaningen har varit att lösa kondensproblemet med montering och isolering av ett stålskrov.

Tre fulla våningar

Efter tre år och en miljon tillbringade pengar, toppmodern kabinen oljetanken invigdes sommaren, tack vare den stora egna ansträngningar, hjälp från släktingar och vänner, och med många professionella hantverkare inblandade.

är 70 kvadratmeter fördelade på tre våningar där 1: a våningen innehåller hall, kök och ett litet sovrum. På andra våningen finns ett sovrum och badrum med dusch. Hela 3: e våningen är upptaget av vardagsrummet. En stege och en lucka i taket som leder upp till takterrassen för miles Moni till norrsken och midnattssolen. Lösningen till lågt takhöjd var att sätta in fönster runt hela fasaden på övervåningen.

Detta skapar en 360 ° vy av den fantastiska naturen i Lofoten, medan taket kunde höjas de erforderliga 30 cm.

ADVERT

Mest populära