All egendom: trädgård, kök, inredning >> Socialitet

Färgstarka betong grått på Jessheim VGS

När Jessheim videregående öppnade sina dörrar för 1.500 studenter och 250 anställda, var landets tredje största high school, och den största i Akershus län. Trondheim-baserade arkitektkontoret Vis-à-vis möjliggör färginställning till sektion 25 000 kvadratmeter, medan ca. 11 000 kvadratmeter betonggrå linoleumbeläggning håller den ihop.

Skolan har åtta utbildningar inom hälsovetenskap, teknik och industriell produktion, musik och drama samt studier specialisering.

Högt i tak

Byggnaden är utformad som en H för att ge rikliga fasadytor och tillräckligt med dagsljus in i lokalerna. Genom de två huvudingångar - en i mitten och en på ringleden - du kommer in i skolans hjärta, en rymlig mingel med matsalen.

Eftersom skolan ligger på en sluttning tomt, är byggd endast två våningar höga mot centrum av Jessheim, medan ringleden är fyra våningar hög. En bred trappa i det öppna tomtområdet binder golven ihop. Kantineområdet är öppet på fyra våningar, med glasväggar mot intilliggande rum och korridorer.

De fyra vingarna sträcker sig från kärnan i olika riktningar. H-formen av byggnaden används för att dela upp skolan i mindre sektioner, som alla har sin egen design och färgschema.

Färginställning gör det lättare att orientera dig i storskolan.

SCHOOL HJÄRTA: Matsalen är med sina ljusa färger i magenta och orange hjälp att definiera mindre zoner och matningsspänningen i en stor, öppen yta "> SCHOOL HJÄRTA. Matsalen är med sin ljusa färger magenta och orange i att definiera mindre zoner och matningsspänningen i en stor, öppen yta

paletter

färg DETALJER:. färg blot magenta utrymmet tillsammans med färgelement i matsalen "> <999. > FARLIGA DETALJER: Magenta färgband binder rummet tillsammans med färginsatserna i matsalen. Color sammansättning och material har varit ett samarbete mellan arkitekt och inredningsarkitekter i Capsule Design, som bland annat var ansvarig för utformningen av interiören, begreppet material och färger för strö beslag och delar av den speciellt utformade inredningen.

- Det är beredd separata färgpaletter för alla huvudområden på skolan, såsom matsal, bibliotek, personalrum, lärare arbetsrum, kontor och klassrum, säger Marit Engdal Borgersen, interiör MNIL och VD för Capsule Design.

- Kantinen är hjärtat av byggnaden, vilket också speglar färgerna. Kantinens inventering upprepar några av färgerna från de omgivande områdena. Få färger som magenta och apelsin på vissa element bidrar till att definiera mindre zoner och lägga spänning till en matsal som i grunden är ett stort och öppet område, säger hon.

Architect Geir Dahlsveen på Vis-à-vis har varit ansvarig arkitekt för projektet.

- Det tar en hel del fasad för att få tillräckligt dagsljus i alla rum som behöver det. Därför har vi etablerat två gårdarna i byggnaden, ett slutna mot norr och en som öppnar i söder, sade han.

Akustiska

Skola musikrum och teater är etablerade i en separat, ljuddämpande konstruktionen i byggnaden. "> Akustiska Skola musikrum och teater är etablerade i en separat ljudisolerade struktur byggd. <999 > Atrium med träd glastäckta Atrium:

skolan har sin egen oas där storbildsprojektor, golv och färgglada träd bildar en grön natur och en avkopplande atmosfär ">

glastäckta ATRIUM. skolan har sin egen oas där overhead belysning, golv och färgrika träd bildar en grön natur och en avkopplande atmosfär. byggnad H-form och de två ljusbrunnar, ett kort avstånd, mindre korridor och bättre kontakt mellan funktioner och gemensamma centrala områden. Den slutna lyftgården är utformad som ett glasatelt atrium. - Atrium är en oas där storbildsprojektor, golv, objekt inredning och färgglada träd bildar ett grönt landskap med möjligheter till studier, umgänge och en avkopplande atmosfär med en utomhus känsla inuti, säger Marit Engdal Borgesen.

det annars konkret grå linoleum är här bred randig i olika grå, blå och gröna färger och konstgjorda träd sträcker några våningar upp. Rummet har kubformade bänkar i färger som matchar fälten i golvet.

- Vissa kontor, arbetsrum och klassrum har också utsikt in i landskapet, säger Engdal Borgersen.

i det gröna:

Det är beredd separata färgpaletter för alla huvudområden på skolan, såsom matsal, bibliotek, personalrum, kontor och klassrum ">

i det gröna. Det är beredd separata färgpaletter . alla huvudområden på skolan, såsom matsal, bibliotek, personalrum, kontor och klassrum innehåll floorlayer taktil Märkning:

i golvet är fälten i båda taktila riktlinjer och markeringar av utrymningsvägar som lyser i mörkret Capsule. designen har utformat arbetsbord och fasta stationer i byggnaden ">

taktil MÄRKNING. i golvet är fälten i båda taktila riktlinjer och markeringar av utrymningsvägar som lyser i mörkret. Kapsel Design har utformat arbetsbord och fasta stationer i byggnaden. I drygt ett år har 2-3 golvläggare från Ragnar Andersson tapetsermester AS använts med beläggningsarbetet i projektet. - Det har varit huvudsakligen Linoleum Forbo Flooring, inklusive akustiska absorberande beläggning. Dessutom har vi lagt vinyl av Tarkett i bland annat förråd och toaletter, samt en halkfri DLW i vissa undervisningslabb, säger VD Kai Andersson.

- Vi är nöjda med projektet och tycker att det fungerade bra. Det har inte förekommit några stora utmaningar på vägen, och schemat hålls, sade han.

ENKELT UNDERHÅLL:

Marmoleum Betong har en monokrom look.Ytan behandlas med Top Shield garanterar enkel rengöring och låga underhållskostnader ">

ENKELT UNDERHÅLL... Marmoleum Betong har en monokrom look Ytan behandlas med Top Shield garanterar enkel rengöring och låga underhållskostnader BLUE Mål: I skoladministrationen blir färgpalett blå. ">

BLÅTID: I skolans förvaltningsavdelning blir färgpalett blå.

ADVERT

Mest populära