All egendom: trädgård, kök, inredning >> Utomhus

Färg sommaren med textilier

Låt inte de svarta, bruna och vita trädgårdsmöblerna med matchande kuddar stämma på uteplatsen. Lägg också en personlig touch med kuddar, filtar och dukar i färska färger och mönster - som också tålar vädret.

- Det är viktigt att skapa ett utomhusområde där vi känner oss bekväma och vill stanna. När vi har en så kort sommar, borde vi dra full nytta av dagarna. Lyckligtvis ser vi mer och mer spenderar mer tid på att göra det trevligt och inbjudande på uteplatsen. Då är det viktigt att vi har långa saker som inte skadar sol och vatten, säger Jannicke Sveen på INTAG.

Om du har utomhustextilier kan du vara säker på att kuddarna kan tåla sol och vattenspray. Med insidan av Green Apple kan du skapa den atmosfär du vill ha.

Kuddar till norska sommaren

Med textilier i många olika mönster har du nästan obegränsade möjligheter. Kuddar, gardiner, dukar, stolen täcker - de flesta saker går! Här är Calypso från Thibaut, som leds av INTAG.

Utomhustextilier är speciellt konstruerade för att motstå sommarsol, vatten och spill.

- Textilierna är 100 procent akryl, de är vatten och smutsavvisande och har en hög grad av ljushet. Fibrerna är gjorda för att motstå UV-strålarna från solen och är perfekta för den norska sommaren med sol och regn. Samtidigt är de väldigt bra och mjuka och känns som bomull, säger Sveen.

Åse Jergrag hos Green Apple håller med om att kuddar och andra textilier som tålar lite är ett bra tillbehör för det norska vädret.

- Textilier för utomhusbruk kräver ytterligare egenskaper. Vi har ett ganska tufft klimat, och då är det viktigt att vi anpassar oss till det, säger hon.

Leva längre

Textil som ska användas i solen och nära vänner kräver ytterligare funktioner. Här är textilier från Flat Out-samlingen leds av Green Apple.

Jergrag är oroad över att tillbehören utanför har en lång livslängd.

- I utomhus stilar är behandlingen i tyget, det sprutas inte bara som beläggning. Det sitter i trådarna och håller därför mycket bättre, förklarar hon.

Behöver vård

Även om kuddarna är särskilt lämpade för nattliv, är det viktigt att ta hand om dem.

- Textilierna som har dessa egenskaper har alla förutsättningar att hålla länge, men du måste fortfarande behandla dem snyggt. Kuddarna varar längre när du lägger dem i en kudde över natten, säger Jerrhag.

Skapa en härlig sommar känsla med kuddar i roliga mönster i naturens färger. Calypso från Thibaut.

ADVERT

Mest populära