All egendom: trädgård, kök, inredning >> Konstruktion

Färgval Utomhus

Börja studera grannskapet och din omgivning. Leta efter rörelser som kan berätta något om speciella traditioner i ditt område. Känn dig fri att inspirera och uppmärksamma om avvecklingen är nära. Dessutom kan det finnas allmänna färgrestriktioner i ditt område, medan färgförändringar faktiskt kan kräva bygginformation.

Husets karaktär

Nästa steg är att utvärdera husets karaktär. Om huset är gammalt och historiskt kan du få tips om färgval från historien. Ett annat viktigt element är faktiskt husets tack och påverkan detta har på färgval utomhus. Nordiska färgtraditioner bygger i stor utsträckning på naturens egna färger. Du får ofta ett bra färginställningsresultat med färger som gröna, gula och röda färger. Blå färger, å andra sidan, tenderar att skjuta ut i förhållande till omgivningen. Baserat på samma tankegång är basen vanligtvis färgad i en gulaktig grå färg nära natursten.

Färgkombinationer

Ett hus är traditionellt färgat i färgkombinationer. Den naturliga frågan är då om färgerna ska matcha varandra eller ska de förstärka varandra. Ett råd är att försöka måla eller gå till en återförsäljare och prova ett färginställningsprogram på en dator. På så sätt kan du få en uppfattning om hur olika färger passar ihop. I vissa program kan du även välja husmodeller som du vill färga ut från en databas.

Muted Color

Det är dock viktigt att vara medveten om att det ofta inte är lätt att föreställa sig det färdiga resultatet från sådana färgprover. Den färg du kanske tycker så bra i färgprovet eller på dataskärmen tenderar att fungera både intensivare och starkare när det gäller väggen. Det kan därför vara ett alternativ att välja en mer dämpad färg än den du först slog ner. Sådana färger kallas ofta smutsigare färger och ger vanligtvis ett resultat som stämmer överens med dina förväntningar på stora ytor. Starka färger kan emellertid vara effektiva i detaljer som dörrar, fönsterramar etc. Byggnader / extras ska alltid färgas i samma färg och ljusstyrka som originalbyggnaden.

ADVERT

Mest populära