All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Färgval på stugor vid havet

klimat av berget med torr luft och i huvudsak torrt klimat större delen av året, som skiljer sig från villkoren i havet där det är mest signifikant högre luftfuktighet. Lasten från havet med saltångor ligger på en beläggning på de flesta ytor. Om du har en stuga vid havet är det ett bra råd att spola alla väggar årligen med färskt vatten.

Tvätta första

Att måla är att kläder är en förutsättning. Salt suger vatten och sväller. Förutom risken för minskad vidhäftning av färgfilmen kan en saltbeläggning avbryta den nya färgen relativt snabbt.

Det kan vara av avgörande betydelse i hytter, som är särskilt känsliga för havet, oavsett om du väljer en vit snarare än en mörkare grundfärg. Vita väggar får inte yttemperaturen som den mörka, eftersom vita reflekterar solens värme, medan starka och mörka färger absorberar (ockuperar) och blir varmare i solen. Det finns fördelar och nackdelar här.

Vit färginställning

Fördelen med en vit färginställning är att när temperaturen inte är så hög, kommer virket rör sig mindre och inte så mycket vara benägna för sprickbildning. Nackdelen är att vitt trä torkar långsammare efter långvarig fuktbelastning från vädret, vilket inte är bra för ytbehandling.

Mörkfärgning

Men de mörka väggarna torkar snabbare efter långvarig fuktbelastning på grund av värmen. De värsta fuktbelastningarna till havs förekommer på hösten och vintern när träet utsätts för regn. Mörka och ljusa färger kommer att uppleva en större skillnad i kallt och varmt väder och virket flyttas och kommer som en följd av detta burst lättare.

En mörk bökmur kan enkelt få en yttemperatur på 50-60 grader och mer. En extremitet kan ses exempelvis vid påsk tid med stark sol under dagen och kalla nätter, vilket ger träet ett temperaturintervall på 60-70 grader. Temperaturen på de lätta väggarna kommer inte upp i något mer än 20 grader. Solskyddade mörka väggar bör därför behandlas oftare än andra väggar på grund av uttorkningen.

Leta efter sprickor

Vid byte färg från mörkt till ljust, bör man hålla utkik efter följande: Man bör kontrollera om sprickor i panelen är framträdande. Sprängen verkar inte vara speciell så länge huset är mörkt, men ju mer när det blir ljust. Detta kan enkelt svika resultatet. Mindre sprickor kan vara tillfälligt kattunge, men det finns ingen permanent lösning. Sedan - innan du målar - överväga att byta panelen där den är dålig.

Vid havet finns det många stugor som är färgade och många undrar hur länge en sådan yta hållare i förhållande till färg: Behandling med traditionella oljefläck kortare underhållsintervaller än olje däck fläckar och färger.Anledningen är att oljebinen inte är fullständigt pigmenterad och kommer därför att bryta ner snabbare genom UV-strålar från solen. Normala underhållsintervaller för en kull är två till tre år. Det är lämpligt att använda klara bjälkar utan pigment tillsatser.

Underhåll

Däck och färg har längre underhållslinser eftersom dessa produkter bland annat är högre pigmenterade. Intervallen varierar emellertid kraftigt beroende på plats, men brukar vara mellan fem och åtta år.

Solens utsatta väggar kan kräva mer frekvent behandling än resten. För att undvika att måla för ofta kan det vara förnuftigt för ytbehandlade solskyddade väggar, till exempel med halva intervall än på skuggväggar. Du bör också inte måla för ofta.

ADVERT

Mest populära