All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

åR Färg 2018 kommer att ge oss vila

- I en tid där allt bara gå snabbare och snabbare, måste vi finna frid och återhämta sig. Blå är en färg som lindrar, läker och ger energi i form av dämpningsspänning. Därför måste vara blå i år, säger Voice Olivia Henningsen, creative director Colorful, när hon presenterar år Färg 2018

Läs också: Blue som norrsken

Dags för blå timmen

Det är den sjunde årskedjan erkänner årets färg. Tidigare utmanade de personer, inklusive rött, orange och rosa nyanser som har varit på kanten av din komfortzon till alla och envar. I år är utmaningen att skapa fred. Årets färg är inte en konkret färg, men en palett med 16 olika blå ögon med inspiration från himmel och hav.

- I slutändan är det inte om färgen i sig, utan mer vad det gör för oss och vad den representerar, säger Tale Henningsen, innan hon uppmuntrar allmänheten att ta upp någon gång under 2018 och sitta tyst genom den blå timmen , utrymmet mellan dag och natt, och bara vara.

Läs också: Neutrala färger och blå är en säker kombination

NIGHT BELOVED: Många blåaktig nyanser Färgglada tagit fram för 2018 är inspirerad av himlen. Här är det de mörka och mjuka färgerna på nattskyen. (Foto: Colorful) "> NIGHT BELOVED: Många blåaktig nyanser Färgglada tagit fram för 2018 är inspirerad av himlen Det är natten himlens mörka och mjuka färger som råder (Foto: Colorful)..

På pausknappen

dämpade: Även när flera färger på palett kombinerade, är lugn och lågton uttrycket. (Foto: Nordsjö) "> dämpade: Även när flera färger på palett kombinerade, är lugn expression och dämpad. (Foto: Nordsjö)

Behovet av att klicka på pausknappen också återkommande tema när Nordsjö lanserade sin årets färg 2018 tidigare i höst. Färgen Heart Wood presenterades som en lågmäld men komplex färg. Väl lämpad för att stryka ljudet från omvärlden och bidra till att skapa en balans mellan en högljudd värld och vår inre fred.

Nordsjön designchef Per Nimer var tvungen att använda fler ord för att beskriva färgen, och publiken talade om den grå-brun med en anstrykning av rött eller rosa, lila, lavendel och grå-beige.

Bekväma kombinationer

- Detta gör färgen intressant, den är skuren och klippt för kombinationer. Färgerna kommer att bidra till att rummet känns mjukt och bekvämt. För att klara det måste vi använda fler färger, men utan stora kontraster understryker Nimér under lanseringen.

Han visade flera exempel på slag och bekväma kombinationer, men anges att var och en av oss måste hitta kombinationen vi känner mest bekväma. Först då kommer färgerna att visas efter avsikt.

HEART WOOD: år Färg 2018 från Nordsjö är en basfärg för att skapa utrymme där vi kommer att ladda batterierna och stänga omvärlden ute. (Foto: Nordsjö) "> HEART WOOD: år Färg 2018 från Nordsjö är en basfärg för att skapa utrymme där vi kommer att ladda batterierna och stänga omvärlden ute. (Foto: Nordsjö)

ADVERT

Mest populära