All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

ÅRets färg är kricka

Årets färg och nya trender presenterades av Nordsjön egen färg manager, Voice Henningsen, tillsammans med Heleen van Gent, ordförande i Akzo Nobel Aestetic Center i Amsterdam. Hon var för första gången i Norge och kunde se kombinationsmöjligheterna med en nordisk stil. Det var hon som valde kricka som årets trendfärg 2014. En färg med mycket blå i den. Men är det kallt?

- Nej, färgen ger en varm atmosfär, hon betonar med ett leende. Det passar bra med trä, vilket är ett populärt material i Norge.

Designchef i textil- och tapetleverantör Borge, Birgit Torkildsby instämmer. Borge ser färgen i många av de nya tapeter samlingarna. Till exempel i den exklusiva och eleganta Frozen Fusion.

- Färgen kommer också att passa norska stugor, tror hon.

Färg Futures 2014

Nordsjön presenterar varje år trendboken Color Futures. Årets händelse ägde rum på restaurang ingenstans, i mitten av oktober. Detta är en global fråga, där världens ledande experter inom färg och design har samla sina åsikter om den kommande årets trender. En viktig del av arbetet med Color Futures är att utse årets färg.

Aqua Green i 2014

"Teal" är den genomgripande färg i alla fem trender för 2014. Detta är en färg som kombinerar harmoni grönt med den lugna blå och ger ett uttryck för den färgstarka, fantasifulla och eleganta . Teal är en varierad färg med mycket djup, säger experter; Det är lätt att matcha och kombinera med andra färger och material.

Nästa års huvudtrender

Varje år är viktiga trender ett huvudtema. I år är det "Lås potential". Vi uppmanas att se möjligheterna i de vardagliga omgivningarna runtom oss. Vi måste öppna våra sinnen och ta hand om vad som händer runt oss i en värld där förändring sker någonsin snabbare.

tyst revolution

tyst revolution - är inspirerad av det mänskliga behovet att komma bort från en kinkig konsumtionssamhället. Trenden är varm och ljus och passar perfekt med det nordiska ljuset. Trenden är varm och inbjudande och färgpaletten har känsliga skift.

Marginal Proof

Marginal Proof - det är en trend mot att hitta inspiration i att vi försöker att hitta fred i kaos. Färger och interiörer har inspirerats av siffror och grafer. Färgerna är inspirerade av tegelstenar, smaragd och sofistikerade toner.

Urban People

Urban People - Det fångar den populära och presenteras på ett nuvarande och modernt sätt. Paletten får oss att tänka på färgglada tyger från Indien, Sydamerika och Kina. En intressant effekt kan vara att kombinera närliggande nyanser, till exempel, plommon och vinröda, med en överraskande kontrast av ockra.

Gör det nu!

Gör det nu! - Det här är trenden för dig som är trött på att vänta och vill shoppa nu!Det är en trend som representerar energi, en känsla av att allt är möjligt och det är fullt av vilja för förändring. I färgpaletten hittar du allt från citrus och intensiv blågrön - för att tända smaragdgrön, lime, violett, himmelsblå och flammande apelsin.

Secret Garden

Secret Garden - när gryningen eller när skymningen sänker sig på trädgården, suddiga konturer och färger, och det skapade en känsla av magi. Det här är en trend som omfattar det flyktiga, det förgängliga och det knappast synliga. Paletten är fylld med mjuka och rökiga toner. Trenden inspirerar ton-till-ton effekter och är bäst kombinerad med tyger som spets och frostat glas.

ADVERT

Mest populära