All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

ÅRets färg 2015 apelsin

Colorful har i år för fjärde gången samlat information från internationella trendbyråer och analyser av den norska marknaden i syfte att identifiera de viktigaste färgerna för nästa år. Från förra årets blågröna, svarta toner tror vi nu Norges största färghandlare experter att vi går ett varmare år i färg.

- Genombrottet för färganvändning efter den vita perioden kom runt 2012. Sedan började vi använda fler färger än tidigare. Den största skillnaden vi någonsin har sett i år, när blåttgröns accenter har blivit färgglada och lekfulla. Vi vågar mer och vill bli kreativare, säger Tale Henningsen, kreativ ledare i Fargerike.

På grund av detta är Orange ett naturarv för titeln Årets färg.

Lively trend färg

I köket kommer utan tvekan en energisk och glad stämning med köksmöbler målade i färgen FR2518 Pop.

Orange är inte en ny färg i trendbild, men det har varit något vilande i tiden där inredningen dominerades av vitt, grått och beige. Orange representerar nu en modern kontrast till det konforma grået, signaleringslösheten, lyckan och det framtida förtroendet.

- Vi ser att orangen tar mer plats i den norska trendbilden. Oranges en utåtriktad och livlig färg fylld med glädje, och kanske färgschemat är en nödvändig följd av norrmän delvis inåtvänd temperament, säger Henningsen på.

Orange kan kallas den ultimata kontrastfärgen, eftersom få andra färger är så bra med så många andra färger. Detta gör orange mycket användbart.

- En filt. En stol. En vägg. Ett rum. Ett hus Vid år 2015 är det apelsin som gäller i Norge. Hur mycket beror på hur modig du är. Hur som helst, orange är en färg som inspirerar lekfullhet mer än någon annan färg, säger Henningsen.

Färgkarta med tre paletter

Colorful har ordnat sina färgtrender för 2015 i en färgkarta med tre paletter.

Moodboard för Hot Orange!

Hot orange består av fyra varma nyanser som huvudfärger. Färgerna är starka och klara, och fångar kraften och vitaliteten hos förbränt lera och alla fallets färger. Detta gör att de passar perfekt med sten, trä och andra naturmaterial. Tillsammans med de sju färska accentfärgen får rummet varm energi.

Moodboard till Neutral orange.

Neutral orange har ljusa, neutrala färger som ger hud och hud nyanser. Som en bra grund passar de bra in i varje rum och ger en modern, feminin touch. Accentfärgerna inspireras av ljusa pärlor.

Moodboard till Clear Orange.

Bright orange består av färger som ger interiören en säker och lekfull utstrålning. De färska och energiska tonerna är inspirerade av de lyckliga 60-tal och 70-talet.Färgerna får en extra modern touch när de kombineras med tillbehörsfärger och stora mönster.

ADVERT

Mest populära