All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Färg av året 2016, ockra Gold

Varje år lanserar färgtillverkaren med ett års färg internationellt framstår som en symbol och visualisering av trenden riktning vi är på väg in. År 2015 var det Copper Orange som fick äran som Färg på år, så nästa år kommer vi att hålla fast vid den varma färgskalan, men gå i en riktningsriktning.

Ore Gold kombineras ofta med naturliga färger.

Örguld är en guldinspirerad färg, noga utvald från en rik palett av gula nyanser, som används för närvarande i hela designvärlden. Färgen ser ut som allt från mässor i arkitektur, inredning, mode och grafisk design. Den matchas väl med en komplementär färgpalett som är dämpad med ett slöja av grå eller till och med naturliga färger.

- Color of the Year 2016 är en gyllene ton som hanterar utmärkt ensam, men är också ett perfekt komplement till många färginställningar, säger Per Nimer chefsdesigner Nordsjö.

Color Futures

Color of the Year är en del av Nordsjön årliga globala produktionen Color Futures - en bok där framstående experter på färg och design sammanför sina kunskaper och erfarenheter, då sannolikheten uppskattning kommande årets trender och färger.

Color Futures 2016 bygger på den övergripande trenden "Looking Both Ways", dvs ser i motsatta riktningar. Under det övergripande temat har Nordsjö lanserat fyra viktiga trender:

Heritage & Future

Heritage & Future

Tanken är att man ska kunna förstå vår historia för att designa för framåt förbi. Vi får inspiration från det förflutna och förbinder det med det vi tror på för framtiden. Färgpaletten består av en kombination av röd färg från historien kombinerad med ljusa, moderna färger.

Words & Pictures

Words & Pictures

Vi lever i en tid när bilder används i stor utsträckning i stället för ord i kommunikation. Som ett resultat ser vi att kvaliteten är att föredra för okunnighet, och att bra text får större kraft och vikt. Färgpaletten innehåller blått från bläck och grått från graffiti, i motsats till tärningsnyanser vi associerar med filter som används i sociala medier.

Mörk & Ljus

Mörk & Ljus

- Mörk är underskattad. Vi behöver det för att sova bra, ta oss in och vila. Vi använder & rdquo; Earth Hour & rdquo; för att spara energi, men det har också visat oss hur "förenad" vår miljö är av ljus. Mörka färger används av berömda konstmalare sedan 1700-talet för att fånga ljuset och ge de ljusa färgerna i spelrummet. Färgpaletten består av många mörka färger, inte helt svart, men med de mörka färgerna som finns i gryningen och skymningen, säger Per Nimér.

The Grid & Letting Go

The Grid & Letting Go

I strävan att finna sig i den moderna värld vi lever i, lockade flera av de oreglerade och odefinierade.Men vi behöver gränser även om vi uppror mot dem, eftersom friheten är bäst upplevd i samspelet med ramen. Användning av organiska former i produktdesign är ett bra exempel. Färgpaletten innehåller glada och livfulla former som håller reda på svartvita ramar.

ADVERT

Mest populära