All egendom: trädgård, kök, inredning >> Innan Du Börjar

Color är den nya skriften på väggen

Ja, har det länge varit mycket prat om det nu kommer färgerna tillbaka i interiörer; trenddetektorer, trendsättare och färgtillverkare har länge varit uppmärksam på varningsservice. Det är inte precis något nytt. Men nu händer något faktiskt.

Det finns möbelstillverkare och möbelhandlare som nu tar språnget från grått till en mer färgrik värld. Nu har de också blickat på de nya väggfärgerna. När de visar möbler på mässor och utställningslokaler nuförtiden, är det mot bakgrund av färger.

Tillverkare av "grejer och tång" använde också färger som bakgrund för att lyfta sina produkter.

Blå, grön, mint, rosa

Rosa är en populär färg som kan användas i många kombinationer.

Ifi. Nej, hans emissary watcher såg det på Maison & Objet i Paris i januari (en av världens största present och inredning). Det var knappast en vit vägg att se. Samma sak rapporteras från den stora skandinaviska möbelmässan i Stockholm som idag organiseras.

- Det är ganska uppenbart hur detta har förändrats. För ett par år det var antracit och dus rosa sedan det var de stora färger nu väggarna djupblå, grönt, mint och rosa, berättade Birgit Torkildsby från Borge, när hon delade sin monter intryck med människor i branschen och interiör press på en morgonseminarium på IFI. nej denna vecka.

Gul, blå och röd i rad. Vi förutspår att det är naturligt att varje rum får sin färg. Men de är något dämpare än 80-talet och 90-talet.

Blå var den färg vi såg mest av. Belysningsproducenterna tyckte om det också.

Marianne Stensrud från Bohus, som hade besökt möbelmässan i Köln, kunde berätta om detsamma.

- Färger överallt! Till exempel mörkgröna väggar bakom stora loungen soffor i djupa gröna dofter, så välkomna att det bara glider upp, menade hon. Samma med blå, en färg som många nu har tagit hand om.

Stensrud, som är en stylist i Bohus och ansvarar för inredningen skapade för sina kataloger, har använt färgen på väggarna i flera säsonger.

Fina röda toner, ton-i-ton i kombination med naturliga färger, lite grönt och en liten "streck" svart som pricken.

Trenden har också hittats i möbelbutikerna

Röd, blå och orange är också en aktuell kombination. I denna palett spelar det ljusa golvet också en viktig roll.

- Vi tycker att möblerna är mycket tydligare och mer atmosfär och atmosfär när de ses mot mörka väggar, säger Stensrud. Inledningsvis vägg färger uppfattas oftast som ett sätt att skapa variation i kataloger, men nu också butiker med färger på väggarna som en viktig del av helheten.Möbler och väggfärger spelar varandra bra, och nu vill vi ha det både hemma och på kontoret, tror hon.

Utställningarna vi taggade berättar för oss att färgerna är användbara i alla typer av rum och miljöer. Titta på färg- och materialkombinationerna, det finns många tips att ta med dig från stylisterna som har arbetat med utställningarna.

En liten 50-tal kanske. Täta former och mjuka linjer i blå, gul, grå och natur.

Blågröna färger i olika nyanser av svart och koppar som kontraster - en palett för både kontor och sovrum.

Grön, röd och vit är inte bara färger för jul. Hela skapas inte bara av färgerna utan av nyanser, former, material och mängd.

ADVERT

Mest populära