All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Färg trend inspirerad av verkligheten

De viktigaste trenderna för 2014 enligt Flügger består av mycket mer än en färg.

För 2014 lanserar danska färgtillverkaren tre huvudteman som består av sju färger vardera. De tre trend riktningar "till gränsen - och därefter", "Var den förändring du vill se 'och' Time for action 'sägs att berätta historien om den nya verkligheten och behovet av att bygga förekomsten av något hållbart och realistiskt.

Därför kallas denna nya färgoffensiva "Facing reality".

Det har varit långsamt och kontinuerligt att se verkligheten i ögonen och hantera det konstruktivt.

- Dessutom har vi valt tre färger för 2014: Koppar, Graffiti Gray och avslappnad Green, säger PR-chef på Flügger, Lone Kisbye, som tillsammans med arkitekten och färg konsult Anne Christensen och trend kommunikatör och trend forskare Mads Arli Soeborg bakom arbeta med trendöversikten.

- Koppar, som både effekt och färg, vi är inte på något sätt är klar, och färgen kommer att utvecklas under hela året och få en dybere nyans och ganska trötthet, säger Lone Kisbye.

- Graffiti Grey är en "kung av färger". Det är viktigt och måste tas allvarligt i inredningen eftersom det ligger till grund för många olika färgsatser.

Gray tar över den svarta och vita rollen de senaste decennierna.

- Relaxed Green är vårt svar på den nya blåvåg vi har sett under de senaste årstiderna. Färgen är vacker och bekväm vilket ger en asketisk och lugnande stämning. Avslappnad Grön är anpassad för de starka grå tendenser, och passar bra med koppar, säger hon.

"Till gränsen - och bortom"

"Asian Violet" från Flügger.

Färgerna i paletten har en etnisk känsla, men med tanke på vår egen högteknologiska kultur resulterar i en modern virrvarr av intryck, färger och mönster.

Trenden är maskulin och präglas av en önskan att uppleva världen. Färgerna sträcker sig från mörka och mättade till ljusare nyanser, inspirerade av naturen.

Den mer konstiga är nu att välkomnas med öppna armar och ny underverk. Enligt trend laget kommer vi nu upplever en återupptäckt önskan att utforska det okända och samtidigt flytta sina gränser genom att orientera oss mot de mer mörka och mättade färger med etniska inspiration.

I temat "till gränsen - och därefter" omfattar de nyanser "Spicy Yellow", "Copper", "Asian Violet", "Electric Purple", "Stratosphere Blue", "Global Gray" och "Desert Gray".

"Var den förändring du vill se"

Trendriktningen handlar om att ställa höga ambitioner, som vill förändra människor till något bättre - mentalt och fysiskt. & Rdquo; En hälsosam själ i en hälsosam kropp & rdquo; är ett ledord.

Färgerna är eleganta, neutrala toner och nyanser av rosa, gult och grönt.

- Status handlar inte längre om att äga materiella saker, men dagens statussymboler är immateriella. Det handlar om värderingar, attityder och beteenden. Att uppträda mot andra som du vill att de ska bete sig mot dig, förklarar Lone Kisbye.

I trendriktningen ingår färgerna "Refresh Yellow", "Soft Rose", "Stressless Gray", "Relaxed Green", "Spiritual Black", "Calm White" och "Pure Gray".

"Time for action"

"Graffiti Gray" tillsammans med "Courage Blue".

Vår lojalitet gentemot myndigheter, institutioner och företag har väsentligt försvagats. Dagens människa präglas av rastlöshet. Det finns en upprorisk kreativitet och ulmer precis under ytan. Detta är ett uppror som uttrycks genom en ny uppmaning till aktivitet, både politiskt och artistiskt.

Trendriktningen "Time for Action" har ett tydligt urbana ursprung och en bestämd "ung energi". Färgerna är livfulla och fulla av energi. «Graffiti Grå» representerar färgtoner som är lämpliga som bas och & rdquo; canvas & rdquo; för mer färgade uttalanden i hemmet.

I trendriktningen ingår färgerna "Rebel Red", "Vibrant Pink", "Creative Orange", "Courage Blue", "Action Green", "Graffiti Gray" och "Protest Blue".

ADVERT

Mest populära