All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Color tak kicken dag

interiör klokt, taket kan utan tvekan användas mer än det görs idag för vår uppmärksamhet är helt enkelt inte inriktad mot taket som något inre föremål. Det är uppenbart inte varje dag att hitta ett ljust färgat tak i ett norskt hem, och effekten kommer inte att vänta på det - leendet och energin blåser uppmärksamheten.

- Jag visste att jag ville ha ett färgat tak innan vi planerade köket. Orange är min favoritfärg och jag ville att köket skulle vara ett rum som ger mig energi och en bra början på dagen. Trots mycket olika kulørgrad tar det ingen uppmärksamhet från den svala, blå-grön vägg färg - tvärtom är de fint balanseras mot varandra, vilket skapar ett bra utrymme både att äta och att bo i, berättar Torhild Rustenberg, koncept chef på tapeten leverantör våningar.

rätt färg passade inte vid första prøveoppstrøk och hon besökte många nyanser tills rätt färg stod ut, däribland en korall färg, som var alltför cutesy mot vägg färg. Orange lämnas också i huset, i stora portioner och nyanser.

- Generellt sett är vi mycket försiktiga med färger i vårt land, men varför inte utnyttja takytan, som vanligtvis är kamouflerade med vitt och skapa en effekt och ett överraskningsmoment? Som vårt kök, vilket är varmt och kraftfullt. Jag är ovillig att ha varma toner runt mig - jag får mer energi, säger Torhild.

Svallar, mattväggar och vit, blank köksinredning skapar bekväma ramar mot spraysprutan som solbränna representerar; S 1070-Y70R.

tak- och vägg samma färg

När turen kom till sovrummet, det var valt en orange färg även här, både på tak, väggar och lister.

- Samma färg på tak och väggar skapar en helhet, speciellt i ett litet rum som detta, så att utrymmet inte skärs. Här är standard takhöjd, men lägenheterna har samma färg ökar rummets känsla. Färggängan tas från köket, men i en mycket mer tråkig nyans är det bra att sova och att vakna, säger Torhild.

Här är den orange tråden som tas från köket, men i en mycket mer tråkig nyans. Det faktum att tak och väggar har samma färg ökar färgens effekt. S 1010-Y70R.

ADVERT

Mest populära