All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Färg energi i vardagsrummet

Färgexperter uppmuntrar ofta fuktiga färger i rum för vila och avkoppling. Men vad händer om vardagsrummet inte är den plats du går för att koppla ur? Eller kanske är det helt enkelt snabbhet och spänning som gör att du glömmer varje livets liv och rörelse? Färger har förmåga att sätta energier i sin tur, och ju större kontrasterna desto större spänning! Men i kombination med några neutrala nyanser blir vardagsrummet ett bra ställe att vara.

Kompletterande färger

I färgboken talar man om färgcirkeln och komplementära färger. Röd och grön, blå och orange, gul och lila är exempel på dessa. Om du väljer att kombinera de komplementära färgerna ser du att de kan betona varandra. Men för att undvika visuellt krig är det viktigt att låta en av dem styra. Här valde stylisten grön som den dominerande färgen, men röra på rött skapar en fin kontrast och balans.

Klistermärken

Väggarna är målade vita. Den neutrala bakgrunden ger en bra bakgrund till de andra färgerna och fungerar som en fin duk för väggdekorationen.

Om du vill ge väggen en otraditionell inredning, är klistermärken en ny och enkel form av dekoration. De dekorativa självhäftande etiketterna finns i alla storlekar och former och limmas lätt på väggen. De flesta typer av klistermärken har dock en pinne och skal uppbackning, vilket gör dem - till skillnad från de vanliga klistermärken - kan lätt tas bort från väggen utan att lämna bestående intryck.

Den konstruktion som väljs i detta rum är ett äventyr design i glänsande grön, som står fint mot helmatte väggen runt.

Fet golv

Om du tar den här stilen helt är det inte 3-stav ekgolv. Här valdes några elastiska gröna vinylplattor. Vinylplattorna har ett genomskinligt djup och ljusreflektion som påminner om glas och skapar en fin illusion i rummet.

Vinylplattor hellimes, och kräver en helt jämn yta för att ligga bra. Denna typ av golv ger en ganska hårt golv, skapar inte bara en varm och mjuk atmosfär - men det var inte avsikten med rummet. För att göra det lite bekvämare vid fötterna valde stylisten ändå att bryta upp golvytan med en filt. Den robusta mattan har traktorspår och skapar en humoristisk touch i rummet.

färgglada detaljer

Även grönt har tillåtits att spela huvudrollen, inte är grön den enda ljusa färg i rummet. Rosa, röd, gul, blå och turkos har också lagts till - om än i små doser. Detta gör ögat aldrig uttråkat, medan de små doserna inte gör det övergripande intrycket tröttsamt.

Den rena vita är också ett viktigt element i alla färger. Den kasta ner, vilket ger en fin kontrast till alla färger. Detta undviker att ha en stressfull effekt, och vardagsrummet blir ett bra ställe att vara.

ADVERT

Mest populära