All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Färg Född i rekordtid!

De nya kartorna, åtta inomhuskartor och sex utomhuskartor har skapats under några höstmånader. Nu är Nordsjöns nya färgvärld redo för Norden.

- Vi har rensat upp alla tidigare färgdiagram och samlat både gamla och nya färger för dessa nya kartor, säger Tale Henningsen. Alla kartor har en gemensam profil med samma typ av skrivning, slats och struktur. Det gör dem enkla och lätta att orientera. Kartorna kan också vikas så att det är lättare för både hantverkare och konsumenter att få dem i fickan eller handväskan. Eftersom kartorna ska användas i flera länder har de fått engelska titlar som Outdoor Living Cottage eller Indoor Living White. De anpassas också till de olika marknaderna med text på norska, svenska, danska och finska, och alla färgnamn är engelska.

Färger för de flesta

- Färgerna i de nya kartorna speglar vår tid. Det finns färger som bor runt omkring oss här och nu, förtydligar Henningsen, som uppenbarligen är entusiastiska över nya "färg barn" till smaken av folket. Hon tror även på Inomhusvita, Inomhusmetall & Sand och Utomhusstuga, eftersom många nordmän gillar vita och sandfärger, och många är också mycket angelägna om stugan.

För personer som gillar fler färgrika alternativ finns det nya kartor som Indoor Red & Brown eller Indoor Blue & Green. Färgerna på de olika kartorna också matchas, betyder det att en blå färg i en sådan inomhus karta Inomhus Blue & Green kan passa med en röd färg i Indoor Red & Brown.

- Totalt finns 314 färger - en del är nya, som är helt nya färger och NCS färger som inte har tagits med i vår karta innan, medan vissa färger är från tidigare kartan, säger färgdesigner. Hon hoppas att alla kan hitta något som kan inspirera dem att måla, och det betyder på vägen är också en stor inspirationsbroschyr för färger inomhus och en för utomhusmålning. Utöver detta stöd har även försäljning välutbildade att använda kartor, och de kommer att vidarebefordra kunskap till butikerna, så butiken säljare och kunder får mest nytta av färg nyheter.

Svanenmärkta produkter

Som en stor aktör inom beläggningsindustrin är också Akzo Nobel och Nordsjö bekymrade över miljön, och många typer av färg deras nu svanemerket till gagn för både miljömedvetna konsumenter och natur.

- Vi har en ny produktdesign, vilket också är en orsak till alla nya kartor. Denna design visar tydligt också produkterna märkta med Svanen, EU-blomman och varumärket för Svenska Astma- och Allergiförbundet, säger Henningsen. En av de nyaste, mer miljömärkta produkterna är den svanmärkta glansen, förresten, den enda på marknaden.

Inomhuskartorna finns i färghandeln nu.

Utomhuskartor kommer i butiker i april.

ADVERT

Mest populära