All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Kristall soda - De använder du inte!

På hyllorna i en välutrustad professionell handel kommer du förmodligen att hitta några flaskor kristall soda. Detta är ett miljövänligt och icke-frätande medel som löser upp i vatten och används för rengöring och våt slipning i hemmet. Men användningarna är mer än många tror.

Krystalsoda har för många ovanliga användningsområden.

  • Om du vill göra din egen purjolök kan kristall soda användas istället för frätande kaustik soda. Låt fisken ligga i magert vatten blandat med 2 matskedar läsk till 1-2 liter vatten, för en dag och sedan så länge i rent vatten. (recept från Mor Norways matbok från 1939)
  • Genväg till glänsande glänsande bestick går igenom köksområdet. Täck botten med aluminiumfolie och strö över 1 dl. Krystalsoda och fyll i 4 liter mycket varmt vatten. Lämna silvervaran i badrummet i några minuter före spolning.
  • En matsked kristallin soda i en hink med fem liter varmt vatten ger ett gott fotbad. Kall soda blandad med vatten ger ett mjukt vatten, så kallat medicinskt bad. Håll fötterna i vattnet i tre minuter och fördjupa dem sedan i kallt vatten innan du dammar och masserar.

ADVERT

Mest populära