All egendom: trädgård, kök, inredning >> Konstruktion

Måla eller måla för huset?

Här är en översikt över skillnaderna, fördelar och nackdelar mellan färg och fläck:

Paint

Vad är färg? Färg är en täckande (ogenomskinlig) behandling som ger en jämn, jämn och jämn yta. Den täckande behandlingen skapar en film på ytan och skyddar därför träet från regn och UV-strålning. Däckben är en färg som gör en tunn men täckande film.

Lämplig för: Färgen är lämplig för både nytt och gammalt trä och kan användas på tidigare målade och färgade ytor.

Hållbarhet: 12 till 16 år, alla färgtillverkare driva sina egna löften eller garantier om färgen tekniska och estetiska hållbarhet.

Hur länge färgen faktiskt skyddar träet behåller glans och färg hänger på många faktorer: vägg plats och exponering för sol, vind och regn, hur väl färgen applicerades, hur ofta fasaden rengöras, vilken färg det är målad med, och mer spelar in.

Läs också:

Undvik Cowboys - kontrollera hantverkare

Ska du hyra hantverkare, det finns ett antal saker du kan göra för att kontrollera hur allvarliga de är.

Kontrast är utomhus. Här är det målat med färgen S 6000-Y från Drywood. Foto: Drywood

Fördelar med färg: kan brytas i flera färger och innehåller en hel del pigment (s fullpigmentert). Dessa pigment skyddar träet från solen. Därför har färg ett gott långvarigt skydd av träet.

Nackdelar: Vid måleri måste fläckig färgfilm repas, gammal färg med god vidhäftning kan överbeläggas.

Beis

Vad är beis? Beis är en icke-täckande behandling (laser) som ger ett transparent utseende och gör att substratet kan skina igenom. Beis betonar trädets struktur och åldrande, och det naturliga färgspelet dyker upp.

Ingredienser i boken behöver något i träet och ger en tunn yta som skyddar vedet mot ljus och växlande fukt.

Läs också:

Detta kan spara din värmepump

I de kalla vintermånaderna bildar du ofta isblock under värmepumpen utedelen, en värmematta kan vara räddningen.

Lämplig för: Beis är lämplig för nytt och gammalt träarbete. Kan användas på tidigare färgade ytor, men inte på redan målade ytor. Primering används enligt tillverkarens instruktioner.

Apparaten gör att ytan kan lysa igenom. Denna färg heter River Stream 1238, och är från Nordsjön. Foto: Nordsjö

Hållbarhet: Beis har en hållbarhetstid på tre till åtta år. Moderna pärlor med silikonalkyd / akryl som bindemedel är mer väderbeständiga än den äldre typen av oljebinnar.

Fördelar: Träets struktur verkar mycket bra när man använder en bi. Ger ett naturligt intryck. Kan brytas i många färger.

Nackdelar: Beis är den svagaste pigmenterade beläggningen, det vill säga det tunnaste och minst skyddande färgskiktet.Därför krävs det en mer frekvent underhåll än en målad vägg. Stain färg blir kraftigare för varje nytt skikt, men inte kunde täcka.

Läs också:

Detta avtal ger en 40% rabatt och gratis låne hänger

med upp till 40 procent rabatt på byggmaterial, är det inte konstigt att medlemmar av huset ägare National Association är ivriga kunder bland de största byggevarekjed ...

Source : Ifi. com

ADVERT

Mest populära