All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Nära, varma och uintellektuelt från Ikea

IKEA PS ?? den oändliga designhistoriken. Med PS-samlingen vill Ikea berätta en historia om identitet och filosofi, en historia där demokratisk design har blivit till centrum.

- Tillsammans med ett antal designers har Ikea inspirerade av traditionella hantverk och gamla traditioner, säger Jonas Stokke, industri- och affärsutvecklare på StokkeAustad designkontoret, till DinSide.

Resultatet är en enkel och ecoproof designsamling.

Tillbaka till rötterna!

- De nya produkterna präglas av ett grovare tillvägagångssätt och en lekfull sökning efter en slags klockdesign. Ikea har ansträngt sig för att avstå från typisk fabriksproduktion. Och målet med designen är att konsumenterna borde känna sig nära det Unicef-program de jobbar med, säger Stokke.

Men han tycker inte att det är ganska framgångsrikt. "På vissa av produkterna leder detta tillvägagångssätt till en rungande känsla av orättfärdiga idéer, där estetiken drivs utan någon större förankring i antingen funktion eller värde.

Läs mer om StokkeAustad på DinSide

- lowbrow

Svein Gusrud, professor i möbeldesign vid National Academy, har 35 års erfarenhet som verkställande möbeldesigner.

- Samlingen verkar vara nära, varm och oförståelig. Det motsatta av vad som annars finns i så kallade designmöbler idag. Det är lätt att titta närmare på Ikea-produkterna genom att bara inte-som-behöver eller inte använda, säger Gusrud.

Han pekar också på vikten av att bygga produktens värdekedja, en process som han tror att Ikea har lyckats med.

PS Collection 2009

Vad tycker du? (9%)

Hit (19%) 65

Saknas guidas inte och speglar endast läsarnas egna åsikter.

- Bygga en värdekedja från början till slut i form av: design ?? produktion ?? Marknadsföring och försäljning är en förutsättning för att ett designmeddelande ska nå slutanvändaren, säger Gusrud. "Kedjan blir aldrig starkare än den svagaste leden. På grundval av svensk socialdemokratisk nödvändighet har IKEA lyckats etablera global kontroll över hela värdekedjan.

Detta är helt i linje med vad trend- och innovationsbyrån Bengal tycker vi kommer att se mer av det kommande året. Läs mer här:

Hur kommer de fångar dig nu

Förutom den svenska möbelkedjan en riktig stjärna i ett viktigt område, särskilt i tider när folk försöker vara ekonomiskt ansvarig: - Priset är obestridligen den lägsta på marknaden, så Det här är ett icke-tema, säger Gusrud.

Inredningsdesigner Halvor Bakke har kommenterat sex av de 70 produkterna från PS-samlingen för oss.

Se produkterna och vad Bakke tycker i bilden karusellen nedan!

Vad tycker du? Hit eller miss? Rösta över eller diskutera IKEA kommer tillbaka till rötterna. Den nya kollektionen präglas av traditionella hantverk och antika traditioner.

- VAD VÄNLIGEN! ! Är redan kär! ! Ta det in i alla stugor, SPA-avdelningar, väntrum i hela Norge! ! ! !

- RED STOL ... Är det här ett skämt? ? Trädgårdsmöbler går design? Eller ska det vara en festlig kontorsstol? Nej, det var inte så spännande. Det verkar som om någon har försökt att vara kreativ, men inte har det.

- Röd kvadratisk matta för att bli yr av ...

- LOVE LIGHT ... Jag kör och köper nu! ! Otroligt vackert! ! !

- ... och INDIEN mattan ... Nå ska du komma in i den billiga bilen snart! Eller i ett barnrum som behöver renovera!

- STOL ... Med ett par lacker eller lackar fungerar den här stolen bra, men varför alla dessa skruvar överallt? (Citat: Halvor Bakke, Interior Expert)

DinSide är närvarande vid lanseringen av samlingen idag och återkommer med mer.

ADVERT

Mest populära