All egendom: trädgård, kök, inredning >> Säkerhet

Brandavbrott

Text och foto:

Under natten till söndag lanserades sex bränder i Oslo. Polisen har ännu inte arresterat någon för oegentligheter, och experter är rädda för att de många eldsläckningarna kan ha en felaktig effekt. Polisen söker nu efter en eller flera förövare.

Uppståndelse i uppståndelsen

Det kan vara svårt att skydda mot brandmän, men en av de viktigaste säkerhetsåtgärderna mot brand i ett rådhus eller en större bostadsbyggnad är en ren uppgång.

- Skräp och andra brännbara material i återvinningen är lättillgängliga material för brandmän, säger ingenjör Thor Adolfsen på Norsk Brannvernforening. Särskilt i området kring brevlådorna kan det i många fall vara mycket papper och slingar. Om du får bort det här är du lite säkrare, säger Adolfsen.

Lås pappersbehållarna

Ett annat område där det är viktigt att behålla din beställning finns runt skräp och pappersbehållare. Olåsta pappersbehållare kan vara en brandfälla, påpekar Adolfsen.

- Om någon letar efter problem kan en fullsatt olåst pappersbehållare ge dem exakt vad de behöver för att förverkliga sina planer, säger han.

ADVERT

Mest populära