All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Rensa sommaren

Fallen har korsat landet och bladen har börjat byta färg. Nu är det dags att rensa sommaren och bli redo för den kalla årstiden. En liten ansträngning kan nu säkerställa att växterna överlever vintern och att verktygen fungerar som de kommer nästa sommar.

Inn med plantorna

Om du har klippt växter som pelargonium eller fuchsia som står utanför, är det dags att ta dem in. Växter som inte kan motstå frost kan i många fall bli overwintered inuti. Ta bort bleka blad och bekämpa alla skadedjur som löss innan du sätter in dem. Om du har en sval källare är det ett trevligt ställe att lämna plantorna på våren.

Fall: Det är dags att rensa sommaren och bli redo för hösten.

Ta hand om stängerna

De bruna bruna stewarna är inte så trevliga, men om du städar den ständiga sängen ska du inte ta bort dem. Skär ner dem om de är helt avvisade, men lägg dem över sängen istället för i komposten och låt dem ligga på våren. Detta skapar ett isolerande skikt och skyddar växtdelarna i jorden när frosten sätter in.

Ta hand om de känsliga

Växterna som varken flyttas eller skärs kan fortfarande kräva extravård före vintern. Frostsvake växter kan bära ett säck halm för skydd mot kyla, medan snöiga buskar och träd kan slängas med tråd för att förhindra att grenarna bryts under stora snöblandningar.

Rengör gräsklipparen

När den sista omgången av gräsklipparen är klar är det dags att rensa det. Men innan du lägger den i garaget, ta dig tid att titta över alla delar av gräsklipparen, töm bränsletanken och tvätta bort resterna.

Tvätta krukor och verktyg

Tomma växtkrukor och begagnade verktyg ska få en tvätt innan de tas bort för vintern. Om du har ett drivhus, bör du också ge det ett handfat. Använd en stel borste och vatten och avlägsna alla jordrester, vilket förhindrar att sjukdomar kommer överens nästa år. Om något av verktygen har träspån, kan du borsta dem lite innan du sätter dem i olja. Och medan du är på gång kan du mala spadarna så att de är skarpa nästa vår.

Läs också:

Undvik stöld av snöskotern

Snöskotrar är ett favoritmål för tjuvar, trots att de är stora och tunga. Tänk igenom din egen snögubbas säkerhet innan vintersäsongen är över oss.

Glöm inte trädgårdsmöblerna

Om du inte har kvalitetsmöbler som är utformade för att ligga ut i alla väder och kyla, bör trädgårdsmöblerna även ta handfat innan de tas bort. Garaget är en idealisk plats för vinterlagring av trädgårdsmöbler. Undvik att täcka trädgårdsmöbler i trä med presenning, eftersom det kan skapa ett fuktigt klimat som kan leda till skräp och svamp.

ADVERT

Mest populära