All egendom: trädgård, kök, inredning >> Utomhus

Rengöring tips till försummade gräsklippare

Så det är den tiden på året igen, att vi öppnar bås och garage att fullgöra gräsklipparen. Det är ingen omöjlighet att vi blir överraskade när vi lämnar gräsklipparen ur vinterns fall. Resterna av förra årets säsong har en sorglig tendens att inte borsta av med en enkel handbehållning, men nästan att ha huggas av. Någon som vet igen?

Det är lyckligtvis råd eftersom det egentligen är dina egna produkter utformade bara för gräsklippare i detaljhandeln. Tvättmaskinen Gräsklippare från Hagmans mjukar effektivt på gammalt gräs.

Den produkt som finns i Norge genom IBG, kommer i en sprayflaska och är lätt att använda: Först ta bort den lösa gräset med en kvast. Spruta sedan på det drabbade området och låt mediet fungera i 5-10 minuter. Skölj sedan av med vatten eller, om objektet inte tål det, torka det med en trasa eller ett papper. Läs noga igenom bruksanvisningen på flaskan!

Viktigt underhåll

Det finns lite, om någonting, som är underhållsfritt, och båda gräsklippare i klassisk mening, bör robot gräsklippare, grästrimmare och andra motordrivna trädgårdsredskap hållas rena - det förlänger livslängden. Gräsklipparen är därför bra för alla dessa verktyg.

- Produkten är relativt nytt i Norge, och är särskilt lämplig för trädgårds- och jordbruksredskap som är känsliga för användning av vatten för rengöring, säger Kristoffer Amundsen vid IBG.

ADVERT

Mest populära