Rengöring 2017

none: Rengöring 2017

Hur tvättar duvet - och hur ofta?

Hur tvättar duvet - och hur ofta?

DYNE: Dunes bör luftas ofta. Lufta väl i sovrummet och undvik solljus. Foto: Kjersti Blehr Lånkan Din säng är en utmärkt plats för tusentals kvalster i flera generationer. De lever av små porer från huden som alla människor lägger sig i sängen. De växer upp i sängen, och deras avföring kan orsaka allergiska reaktioner på människor.
Fyra saker du tvättar alltför ofta - och man bör du tvätta idag

Fyra saker du tvättar alltför ofta - och man bör du tvätta idag

Vem har inte oroat sig för något som inte tvättas regelbundet i hemmet? Fredagens tvätt tycks aldrig ha tid för badet som har färgat tvål och hårt vatten och sängen som borde verkligen ersättas? Men nu kan du sänka dina axlar. Det finns några saker du helt enkelt inte behöver tvätta så ofta som du tror, ​​enligt experter.
Ja, du tvättar - men kommer du ihåg dessa?

Ja, du tvättar - men kommer du ihåg dessa?

Det är ingen tvekan om att det bästa med rengöring ska göras, men klistra inte dig själv på axeln bara för att du har tagit hjälpen. Att både huset och sakerna i det kräver rengöring är något som de flesta av oss både vet och tar hänsyn till, men är vi riktigt bra att hålla rent regelbundet? Och om vi nu kommer ihåg golvtvätten och fönstren, hur är det som lampor, fläktar och fjärrkontroller?
10 Sätt att bli av med lukter i

10 Sätt att bli av med lukter i

En sak är att ta bort fläckar, men hur man tar bort vad du inte ser? Lukten av bostäder blir snabbt ett inomhusklimatproblem om det inte tas hand om. Som med någon annan lukt, det bästa sättet att ta bort luktkällorna. - Om detta inte görs, kan lukten sitta på textilier och andra porösa ytor, och dessa är sekundära luktkällor, förklarar Karina Odegaard, Cand Scient i analytisk kemi -.
Allt du behöver är en handduk, salmiakk och järn

Allt du behöver är en handduk, salmiakk och järn

De flesta av oss vet att rökning är farlig, även om du bara rökar ibland. Men det betyder inte att vi aldrig gör det. Även om det bara finns några procent som röker dagligen, är det en del av tjurar för cigaretter vid en fest. Och i mitten av vintern är det inte alltid tillrådligt att gå ut i kylan. Tyvärr är det inte så lätt att hänga överkroppen ur fönstret: Röklukt tenderar att hamna ändå.
Nästan inga sänkor rätt

Nästan inga sänkor rätt

Vi är alla i varierande grad upptagen vid rengöring och rengöring. Där några av oss tycker att det håller i överflöd med en stor rengöring varje vår och höst, kramade den andra på fredag ​​handfat och pipig rent hus i helgen. Men innan du klappa dig själv på axeln för väl utfört arbete, kanske du vill kontrollera att du faktiskt har gjort rengöring ordentligt.
Aluminiumfolie förhindrar statiska kläder

Aluminiumfolie förhindrar statiska kläder

[REGUPFIRST]De flesta av oss har troligen känt att kläderna är väl klädda när de kommer ut ur torken, vilket kan vara ganska irriterande. Om du vill använda sköljmedel kan förhindra en sådan statisk elektricitet uppstår, men vi tror att platsen eHow, det finns också ett annat sätt att förhindra kläder fastnar på din kropp efter en runda i torken; helt enkelt aluminiumfolie.
Babyolja och bakpulver fixar patchar

Babyolja och bakpulver fixar patchar

Vare sig det handlar om spis, kylskåp eller spisfläkt, är rostfritt stål blir en allt vanligare syn i norska hem, och de flesta av dem väljer nu apparater för köket i detta material. Ankomsten av den grova och industriell stil i norska inredning har tillräckligt mycket att svara för när det gäller populariteten av rostfritt stål, men som ni vet används ofta i storkök och restauranger och kaféer.
Kokande mjölk bort rödvinsfläckar

Kokande mjölk bort rödvinsfläckar

Har du varit otur och slösat rött vin på ditt sängkläder, favoritkläder eller på duken? Linje Bergh Johansen är PR-marknadsdirektör i Arcus, Norges största leverantör av vin och sprit. Hon förklarar att klicka. Nej, när du ska njuta av ett glas vin händer det att kraschen är ute och du stänker på kläder eller möbler.
BOSCH SensorTeam TDA 7658

BOSCH SensorTeam TDA 7658

I korthet: Enkelt grepp, men något rörigt läge på växlar och knappar. Smart knapp med ångkontroll och hög värme ångchock fungerar väldigt bra. Stöt inte in i låg värme. Annars är fyllningen helt fantastisk, helt utan spill. Bra att tömma. Mycket bra på den aktuella stroke. Sole: Keramik Effekt: 2400 W Vikt: 1430 g Kabellängd: 250 cm Test: Vi har testat järn Photo: Photograph Øivind Små Specifikationer Tillverkare Pris 989 Sammanfattning Vår karaktär
Bosch tda46 move4

Bosch tda46 move4

I korthet: Bra grepp och järnet är stadig. Korrekt placering av strömbrytare och knappar. Ångtryck är bra, men järnet spetsar vid höga och låga temperaturer. Fyllningen är snäva och erfarenhet av faktiska avnotering är inte särskilt bra, antingen våt eller torr trasa. Låg vikt. Sole: PalladiumGlissèe - Super Glide Effekt: 2500 W Vikt: 900 g Kabellängd: 250 cm Test: Vi har testat järn Foto: Foto: Øivind Små Specifikationer Tillverkare Pris 759 Sammanfattning Vår karaktär
Vik eller häng dina kläder?

Vik eller häng dina kläder?

Någon älskar att göra det, medan andra inte kan hävda det. De flesta av oss klipper dock kläderna innan vi lägger dem i garderoben eller byrå. Är det verkligen nödvändigt? Kirsi Laitala är doktorand och senioringenjör vid Norska institutet för konsumentforskning (SIFO). Hon förklarar att klicka. nej att det sätt du lagrar dina kläder på måste anpassas till vilken typ av textilplagg som är gjord av.
Krossade CFL kräver ventilation

Krossade CFL kräver ventilation

Försäljningen av gamla glödlampor är nu stängd och lågenergilampa har tagit över hyllorna. Nackdelen med de nya energisparare är att de innehåller kvicksilver, som kan vara farliga för hälsan. Om de av misstag bruten, det är därför bland annat viktigt att ventilera ut. - en glödlampa som krossade utgör i princip ingen större hälsorisk eftersom det är mycket liten mängd kvicksilver i varje lampa.
Gjutjärn pan före och efter

Gjutjärn pan före och efter

Ett gammalt gjutjärn som uppenbarligen är omöjligt att bli ren? Då bör du prova Julia Frosts ursprungliga metod. Frost som kör bloggen ibelieveicanfry, är en självutnämnd älskare av gjutjärnskokning. - De fördela värmen jämnt och tål mycket och därför kommer att pågå i år - en del av pannor i min samling är cirka 100 år gammal, säger Frost.
Kontrollera om du tvättar för mycket

Kontrollera om du tvättar för mycket

Största delen av oss håller på goda gamla städtraditioner som full blast och vårrengöring. För trots hektiska vardagar och upptagna karriärer är vi väldigt angelägna att hålla det rent och städat runt oss hemma. En promenad i rengjøringsreolene snabbköpet bekräftar trenden: Varje yta i ditt hem glans, måste damm-bollar jagas långt borta och du har ingen tid att tvål och vatten, behöver du inte oroa dig, eftersom det finns en engångstrasa skräddarsydd exakt vad du ska ha Vill du tvätta, oavsett om det är golvet, duschen eller spegeln i badrummet.
Kontrollera dessa tricks

Kontrollera dessa tricks

Här har vi samlat de coolaste knep vi känner till. Först ut är aluminiumfolie trimmeren. De flesta av oss har troligen känt att kläderna blir väl klädda när de kommer ut ur torken, vilket kan vara ganska irriterande. Användning av tygmjukmedel kan förhindra att statisk elektricitet uppstår, men om vi tror på platsen eHow finns det också ett enklare och mycket billigare sätt att förhindra att kläderna sticker fast i kroppen efter en runda i torken.
Coline Steam Iron

Coline Steam Iron

I korthet: Mycket bra grepp, men järnet är lite vaklete när du lägger undan den. Bra ånga funktion inte spotta, lite lust påfyllning. Järnet ger för lite värme för både våta och torra kläder. Det läcker också lite vatten från påfyllningen. Effekt: 2200 W Vikt: 1100 g Kabellängd: 300 cm Test: Vi har testat järn Foto: Foto: Øivind Small Specifikationer Tillverkare Pris 299 Sammanfattning Vår karaktär
Kallt väder är inget hinder för torktumlare

Kallt väder är inget hinder för torktumlare

De flesta skulle tro att hushållsarbete som omfattar användning av vatten, såsom tvätta fönster, kan inte göras utomhus på vintern. Men du har fel. Fönstren kan tvättas i kylan. Och kläder kan torkas. Det är den mystiska kemiska effekten sublimering som är orsaken. Det beskriver processen när is går direkt till vattenånga.
Dessa två inte blanda

Dessa två inte blanda

Symtom på kloramin gasförgiftning Inandning: Hosta Burning i näsa och svalg Illamående och kräkningar Saliv Flod Huvudvärk bröstsmärta och andfåddhet symptomen är obehagliga, men är oftast över inom 3-6 timmar. Rådfråga din läkare eller Giftinformationscentralen vid allvarliga och / eller ihållande symptom.
Inte ligga i helt nya sängkläder

Inte ligga i helt nya sängkläder

ÖKo-Tex 100 - är ett erkännande som också genomförs av oberoende organ, som har funnits på marknaden en del längre än standard GOTS (Global Organic Textile Standard). Øko-Tex 100 är upprättad av två testinstitut i Tyskland och Österrike och används i stor utsträckning. - Säkerställer att produkter inte innehåller ämnen som kan orsaka hälsoproblem eller är skadliga för människor.