All egendom: trädgård, kök, inredning >> Utomhus

Rent vatten i badkaret

Stora och små plaskdamm för barn som säljs i allt från leksaksaffärer till att bygga butiker försörjnings. Dessutom har många investerat i utomhusbadtunna, spa, uppvärmda badtunnor och / eller pool. Men nöjet med sommarens dåliga liv kan snabbt få en liten bieffekt. Nakna fötter absorberar smuts från marken, medan pollen spolas generöst över öppna vattenytor. Det tar inte många dagar innan vattnet är en livgivande matstav för mikroorganismer av hög kvalitet.

Vad du inte ser

krav på rent vatten rör inte bara vad som kommer ur kranen, men även det kan spy i dig i poolen. Vattnet ska vara friskt och rent för både synlig och osynlig smuts. Det synliga kan fångas av filter eller monteras i större enheter med kemikalier så att det enkelt kan fångas. Värre är det med osynlig smuts. Föroreningarna kommer från både badare och naturlig nedfall - oavsett om det kosmetika och kroppsvätskor eller mikroorganismer som svampar, alger, bakterier och virus. Ett bra väder med sol och hög temperatur leder till ökad aktivitet i poolen, både stora, små - och inte minst de små.

Kontrollera regelbundet vattnet

Det finns ett antal produkter som kan hjälpa till att hålla vattnet friskt och rent.

Det grundläggande antagandet är det korrekta pH-värdet. Alla pooler där vattnet stannar över tiden bör kontrolleras regelbundet med testremsor som gör det möjligt att snabbt läsa värdet. Det ska vara 7, 2-7, 6 och justeras av kemikalier som ökar eller minskar värdet. För lågt pH gör vattnet surt, vilket kan orsaka hudirritation och klåda i ögonen. Om värdet blir för högt och grundläggande kan det enkelt bli kalkförekomst och algstillväxt.

Det finns egna medel för alger. Dessutom måste vattnet kloreras. Små dagliga doser kan kompletteras med en vecka chockbehandling vid hög aktivitet eller temperatur. Detta bör också göras efter tungt eller långt regn.

Klorfritt alternativ

I mindre badrum, bubbelpooler och barnpooler enligt 6000 liter är klorfria alternativ. Här kan du använda syre eller ozon, vilket är en naturlig oxidant med baktericid effekt. Detta är ett bra alternativ för dem som är känsliga eller allergiska mot klor. Dessutom vill många föräldrar klorfri rengöring eftersom de inte vill att barnen ska utsättas för mer kemikalier än nödvändigt.

Av tradition poolen leverantörer som har förhandlats pool kemikalier, men så småningom har ett antal lackeringsverkstäder och byggaffärer införlivas dessa. Det är bra nyheter för användarna, för det gör det enkelt att få rent vatten i frimärket.

ADVERT

Mest populära