All egendom: trädgård, kök, inredning >> Badrum

Puss upp ditt badrum med nya möjligheter

Stora plattor och mosaik är populära under dagen och det är inte utan anledning - badrum kakel tål en hel del, bo i bättre form år efter år och distribuerar värme bra i golvet.

Ett kaklat rum har också låga underhållskostnader och kan tåla mycket när det används regelbundet.

Välj rätt badrum kakel

Innan du väljer vilken typ av badrumskakel bör tänka på formen och funktioner i badrummet, och kanske välja något du gillar med tiden. Om du väljer, till exempel mörka badrumsplattor på ett litet badrum, det kommer att verka mindre än fallet, medan färgen "stjäl" ljuset. Om du väljer lätta badrumsplattor kommer badrummet att visas större och naturligtvis ljusare.

När du använder badrumsplattor får du intrycket att rummet blir längre - med hjälp av stående badrumsplattor blir rummet högre. Rummets form är därför en viktig faktor vid val av badrumsplattor. En annan sak att tänka på är lutning på golvet och kakelens storlek. Många plattor säger att stoppa vid 20x20 cm, vissa plattor klarar sig större. Med badkar eller duschkabin i badrummet finns det inte mycket sluttning på golvet, och ännu större plattor kan användas.

När med hänsyn till beslutet kakel, måste man se till att tiling görs korrekt i förhållande till de normer och föreskrifter - korrekt VVS struktur är viktig, såväl som membran och våtromsduk. Prata med en certifierad tegelarbetare, de som arbetar i butikerna och lösa sig i regler och normer.

Kontrollera även med rådgivningsrådet för våtrummet för gällande standarder och se vilka företag som är godkända våtföretag.

Beläggning ska kunna ge garanti på våtrumsstrukturen.

Läs också:

3 smart att plaska zon

De flesta människor går för kakel i zonen mellan bänkskivan och väggskåp på kjøkkenenet. Men det finns många val, så varför inte satsa på något lite mer ...

Historiska plattor

Historiska kakel, även kallad marockanska kakel, handgjort kakel eller cementplattor, användes i norska trapphus och korridorer i många flerbostadshus och hus byggda i slutet av 1800-talet och början av 1900-talet. Linoleums inträde slog ut kakel runt 1920, men många av de första linoleummönstren var utformade som plattor.

Historiska plattor är handgjorda på exakt samma sätt som för 160 år sedan, inspirerade av norska, franska, spanska, nederländska, portugisiska och marockanska mönster. De har moderna hydraulpressar som bidrar till solid kvalitet och hållbarhet.

Plattorna passar perfekt som badrumsplattor - om du har ett hus, stuga, gammaldags lägenhet eller helt nytt arkitektoniskt hem, spelar det ingen roll. Det är bara fantasin som gränsar där du vill använda våra historiska plattor.

Plattorna är 20 cm x 20 cm och tjockleken är ca 1, 5 cm. De kan tåla vatten och är lämpliga för golv med uppvärmda kablar. Ett genomskinligt 3-4 mm slitlager på kakelytan hjälper dem att hålla i hundratals år.

Everything bad och badrum kakel

Se också:

10 saker du måste veta innan renovera ditt badrum

Om du inreda ditt badrum eller bygga nytt? Här är de tips och regler du måste kunna få innan du börjar.

Håll din kostnad nere

Badrumsdrömmen behöver inte vara långt borta, trots att budgeten är begränsad.

Med bra planering och medvetna val kan du göra ändringar utan större delen av din plånbok.

- Du kan tänka på renovering på flera nivåer. Badrummet kommer att bli mycket trevligare om du använder poopers och vitar upp fogen mellan plattorna. Ett annat knep är att måla plattorna, säger rörmokare och talesman för vanliga rörmokare. nej, ben skreier

Nya material

Om du inte vill ha badrumsplattor finns det flera alternativ.

Våtförlust

Eternowall Wetstap. Foto: Eternowall

Läs också:

Hur tar man bort kakel?

Att ta bort plattor kan vara en utmaning, men det finns några knep du kan använda.

Vissa vet inte att det finns något som kallas våtförlusten, men det är det! Garderoben är en extra solid variant av vinyltape. Den har hög hållbarhet och tvättbarhet, och den kan användas både på toaletten, badrummet och tvättstugan, där det kan vara hög luftfuktighet.

Tapetet är inte lämpligt för duschen och andra ställen där vattnet är direkt på väggen. Vakuumet kan också ställas in och det hålls rent. Det finns ett bra urval av våt tapet - ränder, marmor mönster, eleganta blommor eller tapet som ser ut som kakel är några av alternativen.

Från Sverige, till exempel, "Eternowall", världens första våtstopp med membran och tapeter i ett.

För mer info: www. eternowall. se

Paint lämplig för våtrum

Wet Paint är vattenbeständig färg innehållande anti-svampmedel och kan brytas i många färger. Färgen ingår i ett system som består av tapeter, primer och färg och klassificeras som vattentät. Den öppnar för användning där vatten har direkt kontakt med väggen. Lösningen rekommenderas för alla typer av väggar: Gips, betong, gipsskiva, spånskiva. Våt färg rekommenderas också för användning i taket.

Målning med våtfärg är ett alternativ som ger oändlig variation genom olika färgkombinationer, mönster och stencilfärg. Det är också lätt att hantera, lätt att underhålla och reparera. Ett måttat vått rum är också fri från leder, vilket minskar risken för fuktintrång. Våtrumsfärg i badrummet är därför ett slitstarkt och fukttätande alternativ.

Färgen har en halvblank glans, men om man önskar en matt yta, kan användas gemensamt interiör färg med glans av 10. Fördelen med våt färg är att den läggs antifungala medel, och ger en yta med mycket god tvättbarhet.

Flera färgtillverkare har våtrumssystem, och kraven på dessa blir alltmer strängare. Om du undrar vilken typ av våt färg som passar din användning - fråga butiken eller rådfråga certifierade hantverkare.

För mer info: www. Jotun. nej

Wet Vinyl

Wet vinyl är en vinyl som är helt vattentät. Den kan användas både på golv och väggar och är ett säkert och solidt alternativ till badrumsplattor och färg. Denna vinyltyp är speciellt utformad för att uppfylla kraven på badrummet och tvättstugan. Många tror också att vinyl är det säkraste alternativet för att undvika fukt och vattenskador eftersom det är vattentätt i sig - så det kräver inte extra försegling i form av ett membran först.

Vinyl är också praktisk och lätt att hålla ren med sin släta yta och få fogar. Och även utan golvvärme känns golvet mjukt och bekvämt under fötterna.

Våt vinyl är billigare än plattor. Foto: Forbo

Vinyl placeras horisontellt på väggen och alla leder är svetsade, så att du får de lägsta möjliga lederna. Detta undviker fogar på platser utsatta för vattenspray. Man bör använda certifierade yrkesverksamma när man lägger på ett vått rum för att säkerställa att jobbet är korrekt gjort.

Rengöring med våt vinyl kan spara både tid och pengar jämfört med några andra renoveringsalternativ, eftersom det är relativt snabbt att montera. Idag finns det ett antal möjligheter inom våt vinyl, både vad gäller mönster och färger, så att du bara kan skapa ditt drömbad.

Leverantör Forbo levereras med många talmönster inom vinylområdet.

För mer info: www. Forbo. nej

Viktig planeringsfas

-Kontakta rörmokaren för en chatt, berätta vad du har i budgeten och tala om vad som är realistiskt att uppnå inom ramen. Det är också tillrådligt att få erbjudanden från tre olika rörmokare, så att du har bra jämförelser baserat på kvalitet och pris, säger rörmokaren.

Utformad för norskt vatten

Det finns mängder badrumslösningar på den norska marknaden som är rimliga lösningar utan att nödvändigtvis överskrida kvaliteten. Rörmokaren uppmuntrar dig dock att vara mycket medveten om huruvida du handlar online. Det finns ett särskilt problem med produkterna som handlas utomlands via internet, och de anpassas inte alltid till norska förhållanden.

Om du köper en rörmokare måste produkten vara godkänd för norskt vattentryck.

Källa: Ifi, Historic Tiles och Real Estate Trustees. com

ADVERT

Mest populära