All egendom: trädgård, kök, inredning >> Klar

Rengöra linoleum lättare

Den gamla golv linoleum, nu över 150 år, har utvecklats en hel del sedan Frederick Walton lanserade sin uppfinning. I modern tid har det varit mycket om mönster och färger - kort och bra med design. Nu har du gått ett steg längre med linoleum och det är tillverkaren Armstrong DLW som har varit innovativ.

Med DLW fabrik i Delmenhorst i Tyskland har utvecklat en linoleum som har fått samma yta som vinyl coating've hade några år, nämligen en PUR yta. Detta gör linoleum mer motståndskraftigt mot nötning, vilket reducerar behovet av rengöring och därigenom mindre användning av tvättmedel.

Kombinera fördelarna med linoleums miljövänliga egenskaper med enklare underhåll. Armstrong DLW har nu lanserat 60 färger i Marmorette kollektionen med den nya PUR Eco-ytan och det kommer troligen att vara tillgänglig i flera samlingar.

Tidigare var dessa linoleumgolv belagda med en vattenbaserad akrylfärg, medan den nya ytan är UV-härdad polyuretan. Det ger samma utseende som traditionell linoleum.

Denna linoleum ska vara lika lätt att rengöra som ett vinylgolv med PUR; Båda typerna av golvbeläggningar kan rengöras med samma produkter och metoder. Den är resistent mot alla typer av kemikalier och desinfektionsmedel. Under läggning behövs ingen första behandling.

Se även Color Magazine No. 1/06

ADVERT

Mest populära