All egendom: trädgård, kök, inredning >> Energi

Rent spis uppvärmning med biobränsle

spis utan skorsten ursprungligen utvecklades i USA, där det har funnits i 30 år. I Nederländerna, den berömda designern i januari des Bouvrie utformat ett antal brand modeller utan rör både modern och klassisk som nu på den norska marknaden.

I ett parhus i Oslo har ägaren installerat en eldstad utan rör på nyrenoverat kök. Husägare är briljant nöjda med värmekällan som varken röker eller avger mycket koldioxid. Koldioxidmängden är inte mer än ekvivalent från ett par ljus. Ved med stockar har en mycket högre utsläppsnivå, vilket kan skada inklimatet.

Kaminen har varit i bruk i nästan ett och ett halvt år och ägare är glatt överraskade både av den stora värmeeffekten och den öppna spisen eld är luktfri. Dessutom behöver du inte bära tunga träkartonger i huset och ta bort aska. Eldstaden är enkel att använda och den kan placeras överallt i huset. Husägare drömmer om flera eldstäder utan rör också utomhus. Ugnen är konstruerade för att klara av utmattning också.

EU-godkänt

Alla eldstäder som utvecklats av det holländska företaget Safretti är CE-godkända och har genomgått omfattande tester för att säkerställa att konsumenten att produkten är användarvänligt, luktfri, miljövänlig och tål långvarig användning. Väggmodellmodellerna väger 20 kg och kan skruvas direkt i väggen. De har ett litet mellanrum mellan väggen och den öppna spisen bilden med en avstånds beslag för att förhindra att elden från att fastna direkt på väggen för att skydda den mot stark värme. Konstruktionen är gjord av ädelstål och klarar heta temperaturer. En liter biobränsle kostar cirka 50 kr. Och ger flammor i upp till tre timmar, beroende på hur mycket öppning du har i eldstaden. Genom att trycka om locket så långt som möjligt till nästan stängt läge, är flammorna längst längst. Maximal värme är upp till 4, 5 kw.

Future värmare

Fokus på hälsosamt inomhusklimat och miljö är något som vi i framtiden är mycket sannolikt att ta mer hänsyn. Ett brandsläckt rör som avger liten koldioxid och som kräver låg miljöpåverkan är en stor fördel för den miljömedvetna konsumenten. Bland nya bostadsbyggare idag finns det många som vill ha en öppen spis i huset eftersom de vill ha ett alternativ till elvärmare. När du kan njuta av synen av levande flammor utan att behöva tillgripa skogar, är detta också en fördel för många. Eldstad utan rör är ett rent sätt att skjuta både för inomhusklimatet och för omvärlden. Dessutom är eldstaden lätt att installera. Du behöver inte förutom kostnader för skorsten och du kan förverkliga drömmen om färdig brand i köket, i vardagsrummet, sovrummet eller på terrassen under 12 000.

Hur man brinner biodrivmedel

* Öppna en flaska biobränsle, fyll i bränslet i förbränningskammaren.

* Antenn bränslet med en lång match eller lättare.

* Obs! Fyll aldrig på bränsle när eldstaden är antändd.

* Det rekommenderas att biobränsle i tanken brinner helt mellan varje gång eldstaden tänds.

* Vänta ca 15 minuter innan du laddar upp din biobränsle.

Källa: www. eldstad utan skorsten. com

ADVERT

Mest populära