All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Rengör före semesterdagar

- Den icke rengjorda tvålen fylls gradvis gradvis med hår, smuts och fett. Speciellt under perioder utan vattenförsörjning kan detta material stelna och täta delar av utloppet, säger Lars-Erik Fiskum vid Vattenskadorskontoret vid SINTEF Byggforsk.

Stäng av den bifogade duschen eller duschkabinetten har ofta inte tillräckligt med vatten för daglig rengöring för att bli självrengörande. När du använder duschen efter din semester riskerar du att vattnet strömmar ut över golvet på grund av tät eller tät släckning, vilket ökar risken för vattenskador i strukturerna.

- Komforten är att det inte kostar något för att undvika en sådan obehaglig upplevelse. Om du städar din sömn innan du lämnar, är du skyddad mot översvämningar när du kommer hem, säger Fiskum.

För att vara på den säkra sidan ska avloppet rengöras en gång om året. Använd en engångshandske och välj "pluggarna" rekommendera SINTEF. Alternativt kan du prova några av dessa rengöringsmetoder.

Det är inte bara tät släckning som ger dig vattenskador. Här är vattenskadorna i ditt hem.

Jo, det kan gälla för dig!

Tips för att minska risken för vattenskador:

- Stäng huvudbrytaren när du raderas.

- Kör diskmaskiner och tvättmaskiner endast när det finns någon hemma.

- Frostskador förstör rören - skärmen för

kalldrag och frost runt vattenrören.

- Rengör ångorna i huset minst en gång per år.

Varje dag kontaktar 250 hushåll sitt försäkringsbolag på grund av vattenskador i hemmet, enligt SINTEF. I genomsnitt uppstår vattenskador i varje bostad vart 20 år, och äldre installationer är mer utsatta än nya.

Undvik vattenskador under din semester: Du glömmer inte detta innan du lämnar?

När olyckan är ute

Kommer du hem för vattenskador? Sedan har SINTEF Water Damage Office utarbetat följande lista med anmärkningar:

  1. Stäng huvudkranerna
  2. Ring till närmsta brandstation eller försäkringsbolag för att hjälpa till med att ta bort vattnet. Du kan kontakta ett skadebegränsningsföretag eller ett VVS-företag.
  3. Spara värdefulla föremål och rör i torra rum. Tänk särskilt på viktiga papper och teknisk utrustning. som inte tål vatten.
  4. Börja sedan torka / ta bort vatten. Vänta inte på skadarna, även om du har kontaktat dem.

Vad täcker försäkringen?

All hushållsförsäkring täcker skador på grund av plötslig och oväntad vattenläckage från husets rörsystem. Detsamma gäller skador som orsakas av avloppsvatten som kommer in i byggnaden.

Ofta gör vattenskadorna det omöjligt att bo i bostaden under en längre tid. Om du upplever detta kommer försäkringsbolaget i vissa fall att täcka kostnader för vistelse utanför hemmet.

Artikeln uppdaterad senast 18 juli 2012

ADVERT

Mest populära